Biff a la Lindström med fetaostkräm och pasta
Tänk att vi har bloggat i åtta år och fortfarande inte hunnit med alla husmansklassisker här i bloggen! Klassisk Biff a la Lindström brukar serveras med skysås och potatis. Jag serverar samma fina biffar med fetaostkräm och pasta. Snabb vardagsmat som funkar hemma hos oss!
Biff a la Lindström
4 portioner
- 400 gram blandfärs/köttfärs
- 4 msk ströbröd
- 1,5 dl vatten
- 1 ägg
- salt och peppar
- 2 msk finhackad lök
- 2 msk finhackad ättiksgurka
- 2 msk finhackade inlagda rödbetor (minst! jag har lite mer)
- 1 msk hackad kapris (minst! jag har lite mer)
- smör att steka med
- Blanda ströbröd med vatten i en större skål. Låt stå i ca 10 minuter.
- Blanda ner ägg, salt och peppar.
- Rör ner färsen och samt lök, gurka, rödbetor och kapris.
- Forma till 8-10 små biffar och stek ett par minuter på varje sida på medelvärme.
Fetaostkräm
- Blanda lika mängd fetaost med creme fraiche eller turkisk yoghurt.
- Smaka av med salt och peppar. Klart!
Martina
Snabblagad vardagsmat funkar alltid och fetaostkräm är ju så gott, testa med en msk honung i, blir riktigt smaskens!
Elin
Det lät gott. Jag brukar även ha i finklippt basilika och lägga på laxen och slänga in i ugnen. Säkert kort
Mårtenssons kök
En absolut favorit för vår del när vi väl äter köttfärs (inte alltför ofta), alla smakerna av de inlagda godsakerna är så härliga!
Elin
ja vi verkligen i en köttfärsperiod i vårt liv, snabbfixad middagsmat till hungriga barn, och vi kör enligt temat ”alla äter samma” så det är kul att hitta variation
Spenatvåfflor » Tre tjejer i köket
[…] helt enkelt. Laddningen nedan toppade vi med rökt lax, dill, avokado, lite strimlad röd lök och fetaoströra. Men smetana funkar också fint som alternativ till röran. Kanske fetaost-och-avokado-röra? Eller […]