Pizza på tortillabröd

I helgen hade vi salami i kylen som vi behövde göra av med och kom då på idén att göra pizza på tortillabröd. Vi sparade ungefär en timme på att inte göra pizzadeg och resultatet blev förvånansvärt bra. Vi hade dessutom tomatsås i frysen, så arbetsinsatsen blev verkligen minimal.

20120326-132137.jpg

Vi hade hemlagad tomatsås i botten (jag gör storkok då och då, fryser in i mindre påsar och tar fram vid sådana här tillfällen) och toppade med champinjoner, salami, lite oliv- och kaprisblandning från fredagsmyset och riven Västerbottensost. Den perfekta kylskåpsrensningen!

Magnus gjorde sin specialare; tomatsås, mozarella och champinjoner och toppade sedan med lufftorkad skinka och ruccola när pizzan gräddats klart (ca 10 minuter i 225 grader).

20120326-132149.jpg

Inget slår förstås en god pizzadeg, men när tiden är knapp gäller det att ta till smarta genvägar. Tortillapizzan är definitivt en sådan.

2 kommentarer

  1. Maria

    Ha ha, jag bloggade ngt liknande i bloggens barndom. Allt går igen! :mrgreen:

    1. Helena

      Ja, sannerligen! Och särskilt med ett sånt här stort arkiv; jag gissar att vi har lagat många rätter och trott att vi inte bloggat om dem tidigare… 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.