Lat söndagspizza

Ibland vill man laga något snabbt, och så är fallet idag. Jag tilltalades av bildtexten “Klar på en kvart” så jag har bestämt mig för att testa ett recept ur senaste Allt om mat, fast jag tänker ha lite andra pålägg. Istället för färskost blir det mozarella och så lägger vi nog på lite salami eller skinka på hälften och fetaost och oliver på den andra hälften. Återstår att se om det är att rekommendera eller inte, återkommer när middagen hamnat i magen. 🙂

Tortillapizza, 4 port. Allt om mat 16 2004
Ingredienser
8 majs- eller vetetortillabröd (15-17 cm i diameter)
300 g färska champinjoner
300 g cocktailtomater
8 msk pastasås med chilismak
100 g färskost, gärna med oliv
100 g avrunna jalapeños (skivade)
50 g rucolasallad

Gör så här
Sätt ugnen på grill. Dela champinjonerna och tomaterna i halvor. Lägg tortillabröden på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred ut 1 msk pastasås på varje bröd. Fördela champinjoner, tomater, jalapeños och färskost över bröden. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 4-5 minuter. Servera genast med rucolasallad på toppen.

Lite senare
Jo det här kan vi rekommendera! Enkelt och gott! De slutliga påläggen blev stark italiensk salami, färska champinjoner, svarta oliver, cocktailtomater, mozarella – tjoff in i ugnen. När de var klara (måste passas noga eftersom bröden lätt kan brännas annars) slängde jag på några blad färsk basilika och rucola. Mums!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.