Sydney – en semestervecka fylld med snabbmat

Vi visste att det skulle bli en dyr vecka när vi kom till Sydney men blev ändå lite i chock när vi såg hur snabbt våra australiensiska dollar försvann ur plånboken. Aktuell växelkurs mot den svenska kronan var ca 7,20 sek när vi var där och jag fick bita mig i tungan ibland för att inte gnälla över priserna. Man svimmar inte bara av värmen när man får betala 50 kronor för två isglassar till barnen. Det blev en hel del picknicklunch hämtat från Subways den här veckan, och så ej att förglömma goda dumplings på Din Tai Fung. Överhuvudtaget blev det mycket snabbmat för att hålla semesterbudgeten.

Tack och lov hade vi bokat en lägenhet vid Hyde Park den här veckan. Vi handlade mat på Coles och lagade middagsmaten hemma alla kvällar utom två. Nyårsmiddagen hittar du här! En kväll hämtade vi sushi från närliggande Makoto och en kväll åt vi en minnesvärd middag på Jamies Italian.

På dagarna hängde vi en del i den nybyggda lekparken vid Darling harbour förutom att vi gjorde den sedvanliga citysightseeingen och vi gömde oss på flera bra museum när solen sken som starkast mitt på dagen. Powerhousemuseumet har en barnutställning på temat Wiggles (favoritprogram när barnen är i England) som sysselsatte våra barn i ett antal timmar. När den här veckan var slut tog vi färjan vidare till Manly beach vilket blev en bra avkopplande kombo till Sydney.

20120104-232327.jpg
Hämtsushi till hela familjen a 49 dollar från Makoto

20120122-091657.jpg 20120122-091916.jpg
God nudellunch på Wok on Inn i gamla stan. Stort plus för “taket” över torget när sol steker som mest!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.