Middag på Jamies Italian i Sydney

Jamies Italian öppnade förra hösten i Sydney och det här är den andra restaurangen (det finns även en i Dubai) utanför England i en restaurangkedja som har kommit att bli populär hemmavid.

Vi visste inte riktigt vilka förväntningar vi skulle ha inför denna middag. Skulle det bli dyrt bara för att en känd kock lånat ut sitt namn till restaurangkedja? Skulle det överhuvudtaget kännas italienskt?

Uppriktigt sagt. Det här var riktigt bra från början till slut. Snygg restaurang. Otroligt serviceinriktad personal. Mycket familjevänligt. Väldigt prisvärt för att vara i Sydney. Många smarta detaljer som skapade ett bra helhetsintryck. Och när det gäller maten så fick vi flera aha-upplevelser.

20120122-122320.jpg. 20120122-122519.jpg
Barnens meny kommer i små leksakskameror. Varierat med bröd i brödkorgen toppat med pesto. Två exempel på “Jamie-detaljer”. Husets röda är dessutom riktigt bra.

20120122-123525.jpg 20120122-123712.jpg
Maken och jag delade på en gudomligt god antipastitallrik. När vi åt den fantastiska buffelmozzarellan så insåg vi hur mycket fulmozzarella vi ätit i våra dagar. Barnen fick fina salladsskålar till sin middag, något som jag ofta saknar när jag beställer mat till barnen på restaurang.

20120122-124411.jpg 20120122-124625.jpg
Maken åt skaldjurspasta och jag föll för en risotto med tryffel. Full poäng för båda tallrikarna.

Efterättsmenyn hann vi tyvärr inte med pga viss tidsbrist men vi var så mätta och nöjda att det inte gjorde något. Det enda som vi möjligtvis kan klaga på var att barnportionerna var lite väl små. En halvportion från vuxenmenyn hade passat våra barn bättre.

För att summera hela kvällen som helhet så är Jamies Italian en fantastiskt trevlig restaurang för familjemiddagar. Till och med maken som vanligtvis är tämligen svårflörtad när det gäller Jamie blev ordentligt bensvept av både atmosfär och god mat. Well done Jamie!

5 kommentarer

 1. Bo

  Har varit på den i London. Bra, men jag kan inte säga att jag blev blown away direkt.

  Helt okej pris, verkade väldigt barnvänligt och riktigt bra rödtjut men att det skulle vara samma i Sydney är väl inte säkert.

  1. Elin

   Hehe, jag tror jag def var blown away! Delvis för att de var så bekväma med barn som gäster 🙂

 2. Hanna

  Vad kul att ni hade en sån positiv upplevelse, jag har bara varit på Jamie’s Italian en gång, en lördagkväll och fick torr (!) poussin, så jag har inte gått dit igen. Men antipastin var bra och om jag bara undviker att gå dit på helgen kanske jag blir nöjdare. Men torr kyckling, det sitter i!

  1. Elin

   Förtår vad du menar. Jag har haft två misslyckade besök på F12 och drar mig för att spendera pengar där igen. Första gången spenderade vi en förmögenhet på deras avsmakningsmeny och servicen var usel på flera sätt. Supertrist. Andra gången var jag där på en presslunch och blev magsjuk efteråt. Det behöver ju inte bero på deras mat men det är ju ofrånkomligt att man relaterar till dem ivarje fall…

 3. Sydney – en semestervecka fylld med snabbmat » Tre tjejer i köket

  […] kväll hämtade vi sushi från närliggande Makoto och en kväll åt vi en minnesvärd middag på Jamies Italian. På dagarna hängde vi en del i den nybyggda lekparken vid Darling harbour förutom att vi gjorde […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.