Bloggen fyller 7 år!

När Elin, Maria och jag lagade mat tillsammans den där kvällen för prick sju år sedan och bestämde oss för att starta en matblogg hade vi inte en susning om vad vi gav oss in på. Vi levde i flera år i villfarelsen att det bara var de närmast sörjande som läste bloggen och det är inte så värst länge sedan det gick upp för oss mig att det faktiskt finns de som lagar mat efter våra recept.

Om någon hade sagt till oss 2004 att vi efter något år skulle få kontakt med trevliga läsare, lära känna nya vänner, få möjlighet att prova nya produkter och gå på pressträffar hade vi helt säkert skrattat gott och bett vederbörande dra den om Rödluvan. De här sju åren har bjudit på det mesta; ett superkul utbyte med er läsare, ett matbloggspris, många knasiga mail, en och annan bloggtorka, trevliga event, tidningsintervjuer, vardagsbloggande, några helknäppa samarbetserbjudanden, överbelastade sevrar, möten med läsare och perioder med prestationsångest . Ja, listan kan verkligen göras hur lång som helst.

För oss alla tre är kontakten med er läsare det allra roligaste med bloggandet. Utan era glada tillrop, kommentarer och mail hade vi helt säkert inte hängt i så här länge.  Tusen, tusen tack!

Ikväll ska vi göra något ovanligt; vi ska gå ut och fira på krogen. De som följer oss på Twitter kan helt säkert få ta del av firandet på ett eller annat sätt (ni hittar oss i högerkolumnen eller genom att följa oss här, här och här). 

PS! Visst är ni lite nyfikna på vad vi lagade den där kvällen för sju år sedan? Håll i er, för här kommer bloggens första inlägg (ja vi vet att det finns tidigare inlägg, men de är efterpublicerade eftersom vi ville få med alla våra matlagningskvällar).

13 kommentarer

 1. Maria

  Stort grattis på födelsedagen!

 2. Karin

  Ni har helt klart den bästa matbloggen! 😛
  När jag har idétorka, vill ha bra tips, festmat, vardagsmat -alles!-då söker jag på er blogg. Ni är toppen! 😀

 3. Mette

  Sju år, det är ju helt fantastiskt! Er blogg var den allra första jag började läsa tror jag, och det är fortfarande lika roligt att komma hit och botanisera bland alla era tips.

  Tack, grattis och hoppas ni vill & orkar fortsätta än ett tag!

  //Mette

 4. Cissi

  Åh så tänker en liten läsare som jag att “herregud inte bryr det sig om min lilla kommentar”…. Jag ska bli bättre att kommentera helt klart för jag kikar ju in med jämna mellanrum 🙂

 5. Annika

  Stort grattis! Ni är verkligen veteraner i sammanhanget. Underbart att ni är still going strong. Ibland kan jag vara lite avundsjuk på att ni är tre som bloggar.
  Jag vet att jag är usel på att kommentera i andras matbloggar, men jag har faktiskt tänkt skärpa till mig på den punkten.
  Hoppas ni har en riktigt härlig kväll (ja, det kan jag
  ju se via twitter att ni har)!

 6. Kim

  Hurra hurra hurra hurra!
  Ni är riktiga veteraner i matbloggsmått mätt! Keep it up!

 7. Elin

  Tack alla fina läsare! Helena summerar så fint de här sju åren, det är verkligen en lång resa vi har gjort, och jag blir lite lipig när jag ser er fina tillrop i kommentarsfältet. Efter sju år så fattar man fortfarande inte att någon LÄSER allt här 😉

 8. Maria

  Ja stort tack till er som läser och till er som kommenterar! Vi gillar er massor! 🙂

 9. Andreas Bjurling

  Ja, grattis då!

  Min present får bli en kommentar eftersom Helena frågat varför jag inte kommenterat tidigare 😉

  Vh

  Andreas

  1. Helena

   Bra där! Självklart ska du kosta på dig en kommentar då och då. 🙂

 10. Helena Ljunggren

  Grattis! hela 7 år är riktigt imponerande!

 11. Mi

  Hurra och stort grattis! Hoppas att ni fortsätter länge, länge!!

 12. Bengt

  Jag har ju följt er under alla år och lagat ett och annat recept. Det har verkligen varit trevligt. Jag har ju också träffat några av er…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.