Pannacotta med limoncello

När jag ska trolla fram en dessert lite oplanerat och inte har någon bra idé på lager, gör jag ofta pannacotta. Det behövs visserligen några timmars framförhållning för att pannacottan ska hinna stelna, men i gengäld krävs det knappt någon arbetsinsats alls. Oftast har jag alla ingredienser hemma (det där lät ju bra, men sanningen är att det bara är grädde, vaniljstång och gelésocker/gelatin som behövs) och behöver bara komplettera med bär att garnera med. En riktig räddare i nöden, alltså.

När jag använder gelésocker istället för gelatin tycker jag att pannacottan blir lite väl söt. Med limoncello och citronskal som smaksättare blir det en bra balans.

Till fyra portioner behöver du:

4 dl vispgrädde
0,75 dl limoncello
1 tsk rivet citronskal
1 dl gelésocker
1/2 vaniljstång

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser. Koka upp och häll sedan gräddsmeten i portionsglas. Låt stå kallt i ett par timmar så att pannacottan stelnar. Servera tillsammans med t ex björnbär och hallon.

Tips! I våras skrev Elin ett inlägg om pannacotta och i kommentarsfältet finns en massa förslag på olika smaksättningar.

Fler pannacotta-recept i Ragazze-arkivet:

3 kommentarer

  1. Hanna

    Jag har också tänkt smaksätta pannacotta med limoncello, så jag lånar ditt recept. Har inte testat med gelésocker eftersom det inte säljs här [i Engaland] men jag ska köpa på mig en paket när jag är hemma nästa gång.

  2. Kim

    Där var det bestämt vad jag ska göra med min limoncello (förutom att dricka den då förstås)! Tackar tackar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.