Nyheter i skafferiet: Dumle i ny kostym och lyxig äppelmust

Lite blandat nytt som har hamnat här hemma i skafferiet på sistone:

Dumle har lanserat nya chokladbitar med cashewnötter.  De smakade kanske inte som jag hade förväntat mig. För det är inget “crunch” av nötterna i bitarna och inte så mycket nötsmak heller. Faktum är, att om jag inte läst på påsen att chokladbitarna innehöll cashewnötter så hade jag inte märkt av det. Därför är jag tveksam till om den här nya varianten blir långvarig på godishyllan. Nej, jag håller mig till de vanliga Dumlepralinerna även i fortsättningen.

Kiviks äppelmust. Det saknas bra alkoholfria alternativ till middagsmaten (vilket jag kommer att återkomma till framöver i ett annat inlägg) och jag  hyllar gärna svenska äpplen. Här har man dessutom ansträngt sig för att leverera i snygga glasflaskor  vilket är trevligt ur dukningsperspektiv. Så jag ville verkligen gilla detta:

Gravenstein är dock sådär, så jag håller inte riktigt med AoM. Den är ganska blek i sin karaktär och lämnar inget eftertryck. Ingen wow-upplevelse. Njae.

Belle de Boskoop/Cox Orange däremot, smakar precis som den äppelmust som min mamma gjorde, vilket förstås är massor av barndomsnostalgi för mig. Mycket syrlig, så inte aktuell att servera till mat. Men som dryck rakt upp och ner innan middagen, till efterätt, eller bara-för-att. Åh den här gillar jag!

En flaska äppelmust i det här formatet kostar 33:- och ett antal kronor av detta går till Kronprinessparets bröllopsstiftelse. Som den “premium” produkt den vill räknas till så hade jag kanske förväntat mig att de skulle vara gjort på ekologiska äpplen, men så är alltså inte fallet.

7 kommentarer

 1. Linda - Cupcakefluffan

  trist att den nya dumlen knappt smakade nötter eller hade crunch i sig, det hade jag nog förväntat mig om jag hade köpt dom, ja nu slipper jag ju testa dom 🙂 men Kiviks äppelmust måste jag allt testa

  1. Elin

   gör det och återkom om vad du tycker 🙂

 2. Yasemin

  Jag såg den i hyllan igår och var nära att köpa den. Då vet man att den inte dög, tack. 🙂

  1. Elin

   det handlar som sagt om vilka förväntningar man eventuellt har, det är chokladigt och osv men jag hade tänkt mig något – annat…

 3. Ulrika

  Hej,

  Måste säga emot dig vad gäller äppelmusten. Tycker att den är helt fantastisk. Dock – tycker jag – att den ska serveras iskall till mat. De har serveringsförslag på baksidan av flaskan som jag tycker är kanonbra.

  Man får dock aldrig glömma att det är rent pressad äppelmust och har inte någon likhet med äppeljuice från kkoncentrat.

  1. Elin

   Du får jättegärna säga emot, just när det gäller tyckande om nya produkter på marknaden så tycker jag att det är superkul att höra andras åsikter, det är ju det som gör blogg som roligt diskussionsforum. Och jag håller med om att must är det bästa göra dryck av äpple på 😛

 4. Advokat Stockholm

  Hittade detta inlägget av en slump. Köpte musten du tipsade om och fy vad god den var tyckte jag. Tack för tipset. 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.