Fredagstips – Liberty Ale

Liberty Ale har snabbt seglat upp på topplistan här hemma gällande bästa middagsölen. Den får kanske räknas till kategorin finöl med sina 19.90:- a 355 ml på Systembolaget men är väl värd sina kronor.  Det är en mellanmörk ale som jag har ett gott öga till trots att jag kanske vanligen föredrar något ljusare öl till maten. Fruktigt, lite jästigt och mycket karaktär.  Och snygg flaska ej att förglömma!

I bakgrunden? Åh det är makens fenomenala fish&chips med mushy peas! Och det här rödmyspysiga ljuset på våra middagsbilder beror på taklampan över matbordet som är i rött plexiglas. Något ni får stå ut med även i fortsättningen med andra ord 😉

7 kommentarer

 1. Christine

  oj, vilken fin flaska!
  Får nog köpa ett par, trots att jag egentligen inte gillar ale… 😉 sambon kan väl få innehållet, jag tar flaskan!

 2. Elin

  fast du måste ju smaka! 😛

 3. Herr Klunk

  Det var ett tag sedan jag testade den. Men minns att det kändes bra i gommen. 🙂

  http://ölsugen.se/2009/08/15/liberty-ale-anchor-brewing-company/

  1. Elin

   Jag tar nästa på fredag 🙂

 4. emma

  oh, kan man fa receptet pa fish&chipsen? jag vet ju grunden, men har inte vagat mig pa sjalv, men for att gladja den engelske pojken i hushallet kan de kanske va bra 🙂

  1. Elin

   Det är faktiskt alltid min man som gör fish & chips här, han är ju också engelsman så det är han så kan bäst i det här fallet 😉

   Men jag vet att han alltid har öl i frityrsmeten, så gå på ett sådant recept, tycker jag. Kanske liknande det här; http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3411/crispy-fish-and-chips-with-mushy-peas Men jag måste kolla med honom hur han gör. Kanske på tiden att jag ber honom gästblogga om det… Saknar du maltvinäger till chipsen så har jag hört att det ska finnas på Lidl. Vi kör på “vanlig” till våra chips dock 🙂

   1. Elin

    äsch det var ju den här jag skulle klistra in, med öl i frityrsmeten; http://www.recept.nu/1.7441/marcus_samuelsson/varmratter/fisk_skaldjur/fish_and_chips

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.