Somrigt tips: Stikki Nikki

Extrem bloggtorka här på sistone, men så blir det ibland när livet utanför bloggen tar tid från oss. Här kommer i alla fall ett somrigt Stockholmstips! Ber om ursäkt för bildkvaliteten, fotade med min kassa mobilkamera.

Stikki Nikki vid Tegelbacken

Den här lilla lådan vid Tegelbacken (karta) har jag tidigare avfärdat som en turistfälla men inget kunde vara mer fel. Stikki Nikki serverar dagsfärsk, egentillverkad glass, enligt hemsidan “utan tillsatser, konserveringsmedel eller andra äckliga kemikalier”.

Smakutbudet varierar beroende på vad man tillverkat för dagen och när jag var där hade jag stora besvär med att bestämma mig, allt verkade så gott! Till sist fick det bli en liten bägare med syrlig grapefruktsorbet och mumsig sötlakritsglass. Som bonus fick jag även ett litet smakprov på saltlakritsglassen och den var också grymt god!

Gudagod glass hos Stikki Nikki

Utöver glass, milkshakes, kaffedrinkar och kaffe/te kan man köpa wraps och sallader. Extra plus för att de i största möjliga mån använder ekologiska råvaror! Observera att öppettiderna är väderberoende så vill man inte chansa kan man ringa och kolla om det är öppet, kontaktuppgifter finns på deras hemsida.

Tack Katta Kvack som reklamade för Stikki Nikki för ett tag sedan, utan dig hade jag fortsatt gå förbi istället för att stanna! Nu hoppas jag bara på att sommarvädret skärper till sig så det blir många tillfällen för glasspaus vid Tegelbacken.

9 kommentarer

 1. tina

  Tack för tips, det får bli ett besök i sommar!

  Det påminner mig om när vi bodde i Midsommarkransen där det finns (fanns?) en kiosk som säljer thaimat. I flera års tid promenerade vi förbi, ruskade på huvudet och kunde aldrig förstå varför folk stod och köade för att beställa thaimat ur en liten kiosk mitt i en gatukorsning. Tills vi provade och fick äta upp våra avfärdanden. Trots att vi flyttade från Kransen inte långt därefter så hann vi stå i den kön ett otal gånger…

 2. Katta Kvack

  Åh, Stikki Nikki. Bästa glassen i stan, och deras wraps går inte av för hackor de heller.

 3. Susanna B.

  Ja, man ska inte dömma för mycket efter utsidan. Här i en av förorterna utanför Washington DC, finns det en bensinmack som har inrymt en lite thai restaurang. Ser lite skumt ut – vägg i vägg med bensinmacken men maten är kanongod!

 4. Sara

  Kanske ska kliva av bussen där nån gång på väg hem från jobbet och promenera sista biten hem med en glass i handen.

 5. Maria

  Alla: Helt klart ska man inte döma hunden efter håren. Idag var vi ute och promenerade i City och sambon krävde att vi skulle stanna och ta en glass hos Stikki Nikki. Och vem är jag att säga nej? 😉 Kaffeglass och cookies&cream blev det i dagens bägare, väldigt gott!

 6. Erika

  Blev nyfiken, så nu när vi semestrade i Stokholm, drog jag med familjen dit. Vi letade lite, men fann det till slut. Ungarna fick varsin skopa och jag, maken + bebis delade på en large, d.v.s. 3 skopor. När jag kom med glassarna höll karln på att storkna!!! (Det där är inte kulor, det där är LASS :mrgreen: ) Jordgubb, choklad, limesorbet, jordnötsglass och körsbär testade vi. Alla gick hem!! Fastän glassarna var megastora tömde vi bägarna. Fast ungarna tjatade inte om glass på 2 dagar efter det 😉

 7. Maria

  Erika: Hi hi, jag kanske skulle nämnt det faktum att det inte är vanlig size på “kulorna”! Jag brukar nöja mig med en liten, dvs en “kula”, fast de är schyssta nog att man kan få två smaker ändå ❗

  Kul att ni testade! :mrgreen:

 8. Helena

  Limesorbet låter ju vansinnigt gott. Jag måste nog stanna till vid Stikki Nikki nästa gång jag passerar. Det är lustig med såna där ställen som man går förbi utan att lägga märke till. Det får bli ändring på det!

 9. Stikki Nikki på ny adress » Tre tjejer i köket

  […] omfattande vägarbeten längs kajen vid Tegelbacken har Stikki Nikki i år tagit sin gelatotillverkning och -försäljning till nya lokaler på […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.