Masi Amarone Costasera

Både maken och jag har under en längre tid haft lite oklara framtidsplaner gällande våra jobb men nu känns det som om vi båda samtidigt får ordning på vad vi ska göra. Otroligt skönt och väl värt att fira! Så jag slängde ut en fråga på twitter och fick en massa goda råd. Sedan gick jag på Marias kollegas råd och köpte en flaska Masi Amarone Costasera.

Maten? Maken fick någon slags hybris och köpte oxfilé och slängde ihop en sallad med allsköns blandning. Och det är också värt att notera; att vi inser att vi verkligen inte är några oxfilémänniskor! Det är en dyr bit som inte smakar mycket. Nej aldrig mer säger jag. Påminn mig gärna om denna bloggpost om jag får för mig att vi ska ha det igen. Hellre flankstek från Dennis Kött nästa gång vi korkar upp ett påkostat vin. För det här är ett fantastiskt gott vin! Väl värt att rekommendera för lättare kötträtter och glammigt småplock!

4 kommentarer

 1. Mamma Mimmi

  Verkligen en Amarone värd både sin prislapp och sitt goda rykte! Vi kallar just den här för “förlovningsvinet”, då vi uppvaktades av min då blivande svärfar med just en Masi Amarone Costasera när vi förlovat oss. Nu drygt fem år senare blir det gärna en sådan till en bit gott kött just när något speciellt ska firas. Grattis till att “ni vet var ni är på väg” – det känns alltid bra!

 2. Bendel

  Grattis till er båda!

  Och visst är filé booooring!

 3. Erika

  Håller inte med vad gäller köttet. Men det vill sig att man köper en fin bit och behandlar det väl. Åt en suveränt tillagad, otroligt mör och fin bit oxfile igår. Det var en tomatsalsa, bea o pommes till, mmm….. det smälte i munnen!
  Jag kommer att drömma om den länge, och när minnet börjar blekna… då går jag till resturangen och äter igen!! :mrgreen:

 4. Elin

  Mamma Mimmi – åh vilken present! Det är ju en superbra present att ge bort! Jag skulle bli väldigt glad om jag fick en flaska!

  Bendel – tack! och ja!

  Erika – ja värre vore om det dessutom inte var stekt till sin fördel… Men jag är nog mera biff och stek än filé 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.