Pasta med tomatsås, kyckling, svamp och zucchini

En vällagad tomatsås, kycklingfilé, lite champinjoner, zucchini och oliver sätter guldkant på vardagen. Snabbast går det förstås om du kan trolla fram färdiglagad tomatsås från frysen och bara behöver fräsa kycklingen och grönsakerna, hälla över såsen och låta puttra ett litet tag. Servera till nykokt pasta och glöm inte att toppa med parmesan!

Det krävs egentligen inte ett recept för att svänga ihop den här rätten. Om du mot förmodan inte har läst mitt tomatsåsrecept så många gånger att du kan det utantill vid det här laget, kommer det i repris här.

Till ca fyra portioner:

2 burk cocktailtomater
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1 tsk socker
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Gör så här:

Finhacka schalottenlöken och fräs den i olivolja så att den blir glansig. Tillsätt tomater, finhackad basilika, socker, salt och svartpeppar. Låt puttra på låg värme under lock så länge du har tålamod, men allra minst en halvtimma.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.