Tävling: Vinn böckerna “Cheesecakes” och “Cupcakes”

5-årskalaset fortsätter här i bloggen! Idag har två läsare chansen att vinna antingen ett ex av boken “Cheesecakes” eller ett ex av boken “Cupcakes” båda skrivna av Cheryl Lindblad (två vinnare får alltså var sin bok).


Foto: ICA Bokförlag


Foto: ICA Bokförlag

För att vara med och tävla om dagens priser vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Vem har tagit bilderna i böckerna “Cheesecakes” och “Cupcakes”?
 2. Vad bakar du allra helst och varför?

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (söndag den 25/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland dem som har svarat dras två vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till ICA Bokförlag för dagens vinst!

 1. Emma

  Hej!
  Först vill jag bara tacka för att ni driver sveriges bästa matblogg! Hon som har tagit bilderna till Cheescakes och Cupcakes heter Helén Pe. Jag bakar helst kladdkaka bara för att det receptet kan jag utantill och jag har finslipat det till perfektion, den går hem hos alla och man kan även variera den genom att ha olika topping (t.ex smält nougat, center, geisha.)
  Kram Emma

 2. Rebecca

  1: Helén Pe

  2: Jag bakar allra helst surdegsbaserade bröd med mycket nötter och torkad frukt. Det är bland det godaste man kan äta!

 3. Birgitta

  Fotografen heter ju Helén Pe, det var inte så svårt.
  Jag bakar helst och oftast matbröd. Vanligt bröd som både går att rosta till frukost, att göra utflyktsmackor av och att ha som bas för matiga lunchmackor.
  Mjöl, salt, surdeg, olja, honung, vatten och en liten gnutta jäst. Kalljäser över natten, gräddar i 250gr i tio min, därefter 200gr i 45 min.

 4. Erika

  1. Helén Pe
  2. Jag älskar att baka, för mig är det avslappning. Ska det vara bröd bakar gärna rågbrödet 3×6 från “Nya Annas mat” enkelt recept och så gott. Om det ska vara något sött får det gärna bli min gammelmormors egenkomponerade rabarberkaka med marängtopping. Mums!

 5. Elin

  1. Helén Pe

  2. Kanelbullar! Jag bakar vanligt nötbröd varje vecka och även andra sötsaker ofta. Dock är det något speciellt med just kanelbullar :mrgreen: det blir en underbar doft och jag älskar att forma degen som jag sedan varsamt fyller med kanel, socker och smör innan jag gör vackra snurror.

 6. Emma Andersson

  Bilderna är tagna av Helén Pe.
  Själv bakar jag helst Muffins just för att det är enkelt och går fort. Sen är det ju så roligt med mufifns att man kan göra så många olika varianter så det är ingen risk att man blir less.
  Tack för en mycket bra blogg!!

 7. tina

  1 Helén Pe

  2 Allra helst bakar jag kanelbullar. Dels för att kanelbullar kan varieras i all oändlighet med olika form och fyllning (skivat äpple i är mitt hetaste tips), men också för att det finns inget som slår doften av nybakade kanelbullar.

 8. Petra

  1. Helén Pe

  2. Kanelbullar är min favorit! Fast oftast som vaniljbullar, dvs med vaniljsocker i stället för kanel :mrgreen: . En annan toppenfyllning är mandelmassa och kakao, supergott. Förutom att bullar är så goda och verkligen uppskattas av alla så älskar jag känslan av att ha hembakta bullar i frysen att ta fram. Det får mig att känna mig rik!

 9. Emelie

  1. Helén Pe

  2. Bakar helst cheesecake, så därför skulle den boken vara hemskt kul att kunna stoppa i kokbokshyllan 🙂
  Det är favoriten att baka eftersom jag tycker cheesecake har en bra balans av smaker och konsistenser. Dessutom är den kladdig ut till kanten!
  Brukar nuförtiden hitta på egna cheesecake recept; min favorit hitills var en med saffran och apelsinsalsa.

 10. carina

  1. Helén Pe
  2. Jag bakar helst bullar, fyller dem med massor av krossad kardemumma och smör, eller riven vit choklad och mandelmassa. Men nu när vi precis gjort om köket och installerat en varmluftsugn är jag sugen på att pröva lite nya recept, så en ny bakbok skulle sitta fint!

 11. Gisela

  1. Helén Pe
  2. Matbröd, allt från surdegsbröd till morotsbröd. Men min man bakar alltid kakor och bullar. Jag skulle därför gärna vilja få lite inspiration så kjag kan överraska honom med något sött som omväxling.

 12. Lisa

  1. Helén Pe
  2. Tyvärr bakar jag sällan men det väl blir av tar jag i ordentligt och passar på att ladda frysen! På vägen mot “bakskovet” river jag ur recept ur tidningar, samlar dito från nätet i favoriter och märker sidor i kakböcker – allt för att vara redo när baklusten gör sig påmind. Jag är full av beundran över min svärmor och svägerska som båda ALLTID har något GOTT, och nybakat, att bjuda på när vi kommer på besök!!! /Lisa

 13. Anna-Karin

  1. Helén Pe.

  2. Kladdkaka som jag kan utantill och lyckats bli riktigt bra på. Men jag gillar också att baka småkakor. Lite motsägelsefullt till min blogg kanske, men det är som ett hantverk som t ex keramik. Otroligt kul att hålla på och skapa! Sen gillar jag inte att äta småkakor själv så de hamnar i frysen där de blir liggande… Kanske borde jag börja sälja dem i stället… Den kakbakande rabiatfeministen…

 14. Paulette

  1. Helén Pe

  2. Äppelkaka med knäckigt täcke, så enkelt men ack så god. Jag måste säga att jag älskar allt inom kategorin baka (bröd, cheese cake, muffins, tårtor, kakor, you name it). Det är ro för själen.

 15. Hanna

  1. Helén Pe
  2. Oftast bakar jag bröd med helst bakar jag sötsaker. Tillsammans med min lilla sockerbagare är kladdkaka något vi brukar baka.

 16. Linda

  1. Helen Pé har tagit bilderna.

  2. Jag älskar att baka allt möjligt, men det roligaste jag vet är att baka moussetårtor och muffins/cupcakes. Den typen av festliga bakverk äter man ju inte så ofta så när man väl får baka dem så är det extra roligt.

  Mina favorittårtor är en med mörk chokladbotten och fluffig hallonmousse, samt en med blondiebotten med bitar av vit choklad fylld med blåbärsmousse.

  När det gäller cupcakes gör jag helst mina på en smet innehållande gräddfil och vaniljsocker som jag rör ner blåbär i och toppar med vaniljsmul före gräddning. Med en fluffig vanilj- eller vit chokladfrosting får man en muffin, bakelse och paj i ett.

 17. Linda

  Var visst lite för snabb med att skicka min kommentar ovan och stavade fel till fotografens namn 😳 Den rätta stavningen är naturligtvis Helén Pe, inte Helen Pé. Tänk vad en förflugen akut accent kan göra.

 18. Maria Nordin

  1: Helen Pe
  2. Allra helst bakar jag olika sorters mjuka kakor gärna med bär i som sedan serveras med förslagsvis grädde blandat med lemoncurd…mums!!!!

 19. Anna

  1. Helén Pe
  2. Om tid finns gör jag gärna rimbobullar. Vid lite mindre tid gillar jag att baka (och äta!) blåbärspaj.

 20. EmmaP

  Fotografen heter Helén Pe.

  Jag bakar helst kanelbullar för det är godast att äta.

 21. Alena

  1. Helén Pe är fotografens namn.
  2. Kastrullkaka är det som senast har blivit grej. Det går så fort, är så enkelt och så blir det väldigt lite disk kvar. Man kan variera den i oändlighet, lite nötter, äpplen, hallon, blåbär osv. Lite vaniljvisp till och den blir en succé varje gång. 😛

 22. Martina

  Bilderna är tagna av Helén Pe.
  Jag bakar helst bröd och då gärna ett Omega 3-bröd, receptet finns här: http://matochodla.blogspot.com/2009/09/omega-3-brod.html

 23. monika g

  1. Helén Pe

  2. Jag älskar att göra oopsies, recept finns här:

  http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11896909

  Gudomligt gott och lättlagat!

  vh
  Monika
  6048gustafsson@telia.com

 24. Malin

  Fotografen heter Helén Pe.
  I vårt hem är det mest min sambo som bakar, men jag älskar att baka tårtor vilket faller på min lott eftersom han tråkigt nog inte gillar tårtor! Men en favorit som jag ska baka många gånger om är faktiskt från ett tips här på Ragazze, brownie med aprikoser och solrosfrön – men jag bytte till valnötter – den var en enorm succé bland mina kollegor.

 25. petralin

  1. Helen Pe
  2. Jag gillar att göra min kladdkaka, den blir alltid bra och alla älskar den för den är så god!

 26. Jenny

  Hej!
  Kul med en tävling en sådan här gråtrist söndag,livar verkligen upp!!!
  Svaret på eran fråga är Helen Pe. 🙂
  Det som jag tycker allra bäst att baka är tårtor i alla dess slag och
  helst skall dom vara rosa! 😉
  Tycker verkligen om eran blogg,lycka till i fortsättningen!

  Kram Jenny 😛

 27. Raz

  1. Helén Pe
  2. Jag bakar klassiska stora kanelbullar med mycket kärlek för jag tycker om reaktionerna jag får på dem. “Bättre än farmors”, “Rasmus bullar står i en klass för sig” och ja, det gick så långt att mina förra arbetsgivare kallade dem just Rasmus-bullar. =)

 28. Malin

  Go kväll,

  Helen Pe är fotografen!
  Är ofantligt förtjust i bullar av olika slag, kanaelbullar, mandelbullar, blåbärsbullar, saffran/mandelmassa bullar. Kommer det fram bullar kan jag inte tacka nej 😛

  kram &tack på för en myisg blogg

 29. Pokergirl

  1. Fotografen heter Helén Pe.

  2. Just nu bakar jag helst av allt bröd, gärna med surdeg. Har precis fått hem vår Kitchen Aid och det har blivit så fantastiskt roligt att baka, doften av nybakat bröd hemma är i en klass för sig.

 30. Eva

  1. Fotografen heter Helén Pe.

  2. Vad gäller bakning är jag något av en periodare, kan göra scones flera dagar i rad eller så där. Just nu är jag dock främst inne på kladdkakor; relativt snabbakat, alltid gott och kul att bjuda på så här i höstrusket.

  Och slutligen, grattis till femårsjubileet! Tiden går fort när man har roligt…

 31. Jaime

  1. Helén Pe

  2. Bakar helst danskt rågbröd därför att det är så himla gott. Äter det varje dag till frukost. Klart beroendeframkallande bröd!

 32. Sofie

  Fotografen heter Helen Pe.

  Bakar mycket bröd med även endel kakor. Gärna med choklad och nötter så det blir extra smaskigt!!!

 33. Little Miss Splendid

  1.Helén Pe
  2. Banankaka- har fått ett riktigt toppenrecept på en banankaka som är helt LJUVLIG. Lätt är det också!

 34. Caroline Gustafsson

  1. Fotografen heter Hélen Pe
  2. Jag bakar mycket och ofta, världens bästa avslappningsmetod=)
  Jag bakar helst bakverk med choklad och har ett supergott recept med en touch av chili & med dumlekolor i, en riktig godiskaka!!

  Grattis till 5-årsjubileét, ni har min favoritbloggsida som jag följt de senaste 4 åren! Tack så mycket!

 35. Kerstin

  1. Fotografens namn är Helén Pe.

  2. Jag bakar helst inte alls, men om jag någon gång gör det så blir det sockerkaka – gärna med banan i. Däremot så utbildar dottern sig till konditor så detta blir perfekt i julklapp till henne om jag skulle ha tur att vinna 🙂 Äter gärna det hon gör!

 36. Helena

  Hejsan!
  1. Svaret är Helén Pe.
  2. Jag bakar i princip alltid något som innehåller choklad, det är så gott! Härom dagen bakade jag chokladmuffins som var ganska kladdiga, med lite riven toblerone i och en bit på toppen. Till det lite bär och vaniljglass. Mums!

 37. Ulrika

  Hej!

  Fotografens namn är Helén Pe.

  När jag bakar så blir det nästa alltid bröd eller frallor. Jag har ett favoritbröd som jag hittat i Smålands kokbok på ett enkelt bröd som jag bakar ofta. Nu blev jag riktigt sugen på det igen, får nog dra igång ett brödbak i morgon. Tack för en underbar blogg.
  Kram Ulrika

 38. Malwin

  1. Fotografen heter Helén Pe.
  2. Jag bakar allra helst muffins.. Jag älskar vanlig sockerkaksmuffins med lite mindre vätska.. Mmmm.. Ibland “bröar” jag formen med kokos.. Det blir gott.. 😉

 39. Malwin

  P.s. Observera vintertiden.. Jag postade min kommentar 23.58.. Ville bara påminna så att jag är med i tävlingen.. 🙄

 40. Maria

  Malwin: Du är med, bloggen fattar inte det där med vintertid/sommartid automatiskt. 🙄

 41. Tre tjejer i köket » Vinnarna i 5-årskalasets tävlingar

  […] sin kokbok (091025); Cheesecakes och Cupcakes: Lisa (”Cheesecakes”) och Alena […]