Tävling: Vinn en stavmixer från Bosch

Idag avslutas 5-årskalaset här i bloggen och inte mindre än tre läsare har chansen att vinna var sin stavmixer ur serien “mixxo quattro” från Bosch. Modellen heter MSM7700 moonlight blue (se bild nedan!) och värdet är ca 1 100 kr/st.


Foto: Bosch

För att vara med och tävla om dagens priser vill vi att ni svarar på följande frågor:

  1. Hur många mixerblad har mixerstavarna i serien “mixxo quattro”?
  2. När använder du en stavmixer? Tipsa oss om din favoriträtt då en stavmixer är oumbärlig (alt. om du inte har någon stavmixer ännu – vad skulle du använda den till om du vinner?)!

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (måndag den 26/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland dem som har svarat dras tre vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Bosch för dagens vinst!

Vi kommer att publicera vinnarna i samtliga tävlingar under 5-årskalaset i mitten på veckan – håll utkik!

  1. Johanna

    Åh, en mixerstav! Jag förlorade min 15 år gamla i min skilsmässa, och jag drömmer om en ny dagligen. (På riktigt :mrgreen:)
    1. Fyra blad!
    2. Jag gör (gjorde) bea med min. Och mixar soppor – enklare än att hålla på och hälla kors och tvärs.

  2. Anders Fagerström

    1. 4 st blad
    2. Blomkålsoppa! Eller egentligen all soppa som ska mixas. Det kan den spruckna glasbehållaren till min blender bevisa eftersom glasbehållare inte klarar kokhet vätska…

  3. Isabell

    1. Fyra blad såklart!
    2. Jag använder min slitna stavmixer varje dag! En frukostsmoothie med hemplockade frysta blåbär,hallon, banan, yoghurt,en skvätt juice och lite frön på toppen….

  4. Caena

    1) fyra blad!
    2) Att vispa grädde, mixa blomkålsmos, göra oopsises, äggmjölk

    Min älskade håller på att falla i bitar,dags att byta ut den..

  5. Malwin

    1. De har fyra blad.
    2. Jag gör proteindrinkar med min stavmixer, perfekt att slänga ner lite frysta bär, mjölk och proteinpulver och mixa.. Och sen vispar jag grädde med vispdelen.. Gott gott

  6. William

    1. Quattro för att svara på italienska.
    2. För att mixa lök, vitlö, ingefära och alla andra kryddor när jag gör curry elle Tom Yam.

  7. Filip

    1. Fyra blad har den ju så klart!

    2. Stavmixern används dagligen till nästan allt, men det bästa som jag gör med min mixer är en rostad vitlökscréme. Slänger in några vitlöksklyftor i ugnen, rostar dem en stund, fixar ihop en majonnäs (med stavmixern, såklart). Slänger ner vitlöken, lite vitvinsvinäger, en klick sambal oelek, lite salt och lite peppar. Mixar. Smakar. Njuter.

    Synd bara att den vibrerar så mycket min mixer..

  8. Pokergirl

    1. Den har fyra blad.

    2. På fredag blir vi föräldrar 😯 , och inom kort skulle det vara super att ha en stavmixer hemma för att kunna göra egen, näringsrik och ekologisk barnmat och slippa bära hem massa barnmatsburkar. 😛

  9. Lars

    4 blad har mixern!

    Jag skulle använda mixerstaven för att krossa is och myntablad till världens godaste drink till freedagsmyset!

  10. Emmy

    1. Fyra st.

    2. Till mina små twins som börjat med smakportioner för några veckor sedan.
    Annars blir det Smoothies till mig själv, mer eller mindre dagligen, det smarrigaste mellanmålet…Favoriten är just nu jordgubbar (frysta som tinats funkar kanon) som mixas med en halv banan, vaniljyoghurt, mjölk och färsk mynta.

  11. MrArboc

    1. 4.
    2. När jag gör smoothies, släta soppor och såser. Mixerstaven är en suverän uppfinning för oss som är singlar och oftast enbart lagar två portioner åt gången, dvs middag + lunchlåda. Och man ser ju proffsig ut när man lagar mat åt någon annan och snittsar till det med staven. Fast vad vet jag om det – jag är ju fortfarande singel så det kanske inte stämmer? Om mixerstaven har något med det att göra beror det nog på att min är så gammal att den drivs av ånga 🙂

  12. Rebecca

    1: 4 blad
    2: Jag införskaffade min mixerstav när jag pluggade i USA, och har inte haft hjärta att kasta den. Visserligen krävs adapter för att kunna mixa, men det funkar. Orsaken till att jag “var tvungen” att ha en mixerstav 8 månader i det stora landet i väst var för att kunna göra släta soppor – allra helst svampsoppa. Men det blir numer även en del rotfruktspuréer, såser och smoothies.

  13. Anna

    Den har fyra blad.
    Om jag vann skulle jag använda stavmixern till att göra den där egna tomatsåsen som Niklas gjorde i Niklas mat i förra veckans avsnitt, det såg sååå mumsigt ut!

  14. Lisbet

    hej å hå

    Roligt att hitta er blogg. Ska återvända senare. Titta gärna in och se vad vi gjort med cupcakes etc.

    Lisbet

  15. Helena

    Svaret på fråga 1 är 4 blad.
    Fråga 2: Jag älskar pesto och det är väldigt meckigt att göra utan en mixer. Tyvärr har min nuvarande mixer gått sönder, så jag får snällt låna min pojkväns. Jag gillar att variera min pesto, västerbottensost istället för parmesan, persilja istället för basilika, mandlar, pinjenötter eller vad man nu har hemma i nötväg.

  16. tina

    1. 4 st

    2. Det finns inget som klår smoothies i alla tänkbara varianter. Oftast blir det vanilj- eller naturell yoghurt, banan och så smaksatt med alla tänkbara varianter (oftast beroende på vad som finns närmast i fruktskålen/frysen); jordgubbar, blåbär, hallon, mango, svarta vinbär eller lingon med kardemumma och kanel.

  17. Catrin

    1. 4 st blad

    2. Jag använder mixerstav till att göra guacamole. Väl mogen avocado mixas med pressad vitlök, några matskedar gräddfil eller creme fraiche och några matskedar chunky toamtsalsa. Salta och peppra efter behag. Gott till nästan allt!

  18. My

    1. 4 st
    2. Vår stavmixer används till alla röror som vi drar ihop istället för vanliga dippsåser, mixar soppor samt har för två barn bidragit med mycket barnmat. Toppenredskap!

  19. Anne

    1. Det känns ju sannolikt med fyra 🙂
    2. Just nu använder jag den framför allt till att mixa bebismat – mest spännande hittills är ugnsrostade paprikor och zucchini med lite olivolja. (Mest spännande för mig alltså, inte särskilt intressant för bebis.) Annars har jag den allra mest till soppor, det är så smidigt att köra ner rakt i kastrullen! Nackdelen är att de lätt blir lite missfärgade om man har tomat eller morot i, så min som en gång var vit är nu.. ja, något annat. Det ser ju fiffigt ut med metall istället, så slipper man det problemet! 🙂

  20. Karin

    1. 4 st

    2. Min sambos mormor som nu passerat 90 har blivit allt mer förtjust i röror, soppor, smoothies mm sedan tänderna inte riktigt vill vara med längre. Och allt sånt matlagande förenklas ju avsevärt med en mixer!

  21. Mathias Lion

    1. 4 st
    2. Sötpotatispaj

  22. Elin

    1. 4 stycken blad

    2. Jag använder min till att göra hummus, soppor, pesto med mera, med mera. Den går varm med andra ord 😉

  23. Martina

    1. Fyra blad.
    2. Till att mixa olika såser, tex Guacamole eller tomatsås.

  24. Martina R

    1. 4 st.
    2. Oumbärlig till smoothies och mixade soppor, t.ex. linssoppa och blomkålssoppa. Även jättepraktiskt att vispa grädde om man bara ska ha lite grann, så slipper man gräva fram elvispen.

  25. Ulla

    quattro=fyra

    Jag använder den till soppor och smoothies, men min nuvarande klarar inte av isbitar eller frusna jordgubbar 🙁
    Jag såg med stora ögon hur en vän till mig vispade mjölk till kaffet med sin mixer! Det skulle jag också vilja kunna.
    Och just det: mixerstav är sanslöst bra till majonnäs; inget droppande med olja hit och dit: ägg, vinäger, olja, salt och peppar i (den smala) skålen, mixerstaven i botten, START, låt snurra, snurra och först när det börjar gegga ihop sig, DÅ lyfter man LÅNGSAMT staven upp, sedan ner och sedan upp igen. Några gånger. KLART!

  26. Jessica

    4 st
    Stavmixern används daligen hemma hos oss. Den används till smoothies, soppor, pesto, guacamole, ja möjligheterna är oändliga. Det mest fantastiska jag gjort på länge där stavmixern verkligen var till hjälp var tomatsåsen på Niklas Mat. Den var gudomlig!!!!!!!!!

  27. Helena Sjögren

    1. 4 blad
    2. Om jag hade en sån här flådig stavmixer skulle jag använda den till att mixa nötter med när jag gör nötpasta (mixade nötter, lite pecorino/parmesanost, vitllök och grädde blir en jättegod sås till pasta!). Sen tror jag den är jättebra att puréa bär med som ska läggas som fyllning i en tårta, tårtan blir mycket saftigare om bären är puréade, för då suger ju tårtbottnarna åt sig mer.

  28. Catrin Westman

    Hej Tjejer.
    1. 4 blad
    2. Stavmixer=det bästa köksredskapet! (den jag har är inget vidare). Skulle så gärna vilja få mina barn att lära sig tycka om tex pesto, humus, tomatsåser med mera som jag själv älskar. En stavmixer är ett måste för detta. Och givetvis för att kunna göra vitaminrika smoothies, som är det bästa mellanmålet som finns. Tack för en underbar matblogg. kram catrin

  29. Annika

    1. Fyra blad
    2. Smoothie till hela familjen! Favoritreceptet är mild youghurt, frysta hallon, banan, mango och vanlij. Serveras med fördel tillsammans med kanelbullar.

  30. Marija Peteh

    1. Fyra blad
    2.Jag säg vad den inte kan användas till,
    jo nästan till vad du vill.
    Guld att ha i köket,
    och slippa undan allt stöket.
    Snabbt och smidigt att mixa,
    och slippa med andra redskap trixa.
    Själv är jag just nu utan,
    så jag häver mig här på tutan.
    Snälla, snälla låt mig vinna,
    så kommer jag att i köket mera hinna.

  31. Linnea Hellström

    1. fyra blad.
    2. När jag gör soppor så är min stavmixer perfekt, jag slipper hälla över all soppa i matberedaren och jag sparar en massa disk genom att istället använda stavmixern.

  32. Jenny Meijer

    Hej!
    1. 4 blad.
    2. Barnmat i alla former. Väntar nr 2 i februari och skulle behöva uppdatera mixen vi har hemma.

  33. Helena

    1. Fyra blad.
    2. För att slätmixa soppa, och förr till att göra bäbispureer.

  34. Sofie

    1. 4 st mixerblad.
    2. Min favorit-mixer-mat för tillfället är Solskenssoppa gjord på morötter, lök, löda linser, apelsinjuice, creme fraiche och koriander. En underbar soppa nu när det är lite kyligt ute.
    I övrigt är det mycket barnmat som körs i mixern.

  35. Christina Eriksson

    1. 4 blad

    2. Smooties i olika former.

  36. Klara Hertram

    den har 4st mixerblad precis som namnet quattro avslöjar…Jag har slitit ut ett par mixer stavar då jag använder den till allt ifrån min morgon smoothie med linfrön bananer och frusna bär (därav har jag lyckats slita ut ett par…), 🙄 soppor och till guacamolen. Något mina stavmixrar inte haft är de tillbehör som denna har. Denna skulle jag använda till att hacka lök då det får mig att gråta lika mycket varje gång och ballong vispen skulle få hjälpa till att fluffa upp allt från grädde till såser

  37. Filippa

    Quattro = 4 blad.

    Ja, jag hade ju tänkt vara lite originell och berätta om sopporna, smoothiesarna, peston och nöthackningen som min stackars mixer står ut med varje vecka 😳 men det var många före mig. Tänk att en sån liten grej kan vara så oumbärlig ? Men får jag en ny (av er :mrgreen: ) ska jag bjuda på glutenfri tårta på jobbet. Det klarar inte min gamla av längre, knivbladen är för slitna för att orka med nötkrossningen.

  38. Karin

    1. Fyra blad
    2. När jag gör hoummus (hummus?), vilket är minst en gång i veckan, är stavmixern min bästa vän. Jag vill aldrig behöva återuppleva minnet av när jag skulle göra hummus till ett kalas hemma hos far. Lite för sent upptäckte jag att han (såklart egentligen) inte hade någon stavmixer så vi fick glatt slå våra kloka ihop. Vilken himlans TUR att far-och-dotter Svensson är grymt smarta (och starka i nyporna) för POTATISMOSPRESSEN (alltså inte potatisstampen utan en sådan modell äldre i metall som man pressar potatis med) fick agera mixer! Hahahahaha! Lite “klumpigare” hummus blev det, lite starkare nypor fick vi, men många skratt och ganska så god hummus ändå 😆

  39. Lisa

    1. 4 blad
    2. Jag använder mest stavmixern till smoothies och soppor. Det vore skönt med en liten hackare till stavmixern så man slipper ta fram matberedaren för att hacka nötter och det går så mycket snabbare att vispa grädde och chokladmousse med en mixer än med elvispen.

  40. Ann-Louise

    1. 4 st blad.
    2. Jag har en handmixer men funkar sisådär. Brukar göra en god fänkålssoppa med strimlad lax och gräslok.
    Gör annars många olika smoothies.

    Tack för en härlig och inspirerande blogg! 😛

  41. Maria

    1. 4 st blad
    2.jag använder handmixer när jag gör min egengjorda pesto(på hemmaodlad basilika)……..SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOTT

  42. Birgitta

    1. 4 st blad
    2. När jag gör min jättegoda squashsoppa för 2 personer. Skär 1 lök och 1 squash i större bitar. Fräs i smör tillsammans med 1/2 röd pepparfrukt i minibitar. Häll på ca 5 dl grönsaksbuljong och låt puttra ca 15 min. Mixa med handmixern. Runda av med ca 1 dl matlagningsgrädde och värm igen. Servera med riven parmesan på toppen!

  43. Anette

    1. 4 st skärblad

    2. Alla rätter där det ingår hackad lök, då jag har svårt att hacka med kniv. Gråter floder, trots alla olika tips vad man ska göra. Använder mycket lök i min matlagning!
    Jag skulle också använda den till mina nyttiga smoothies.

  44. Anna

    1. 4 blad har den
    2. Jag har en kannmixer som är suverän men vissa saker är lite tungt att hälla fram och tillbaka, t ex soppor, och även när det är mindre mängder är inte kannmixern så bra, så då saknar jag min gamla stavmixer som dog batteridöden för några år sen. Så – för att komma till ämnet – jag skulle göra soppor av olika sort, t ex blomkålssoppa, och guacamole, hummus och andra röror. Har även hittat en del tips bland de som svarat tidigare, tack för det!

  45. Lisa

    1. 4 st
    2. Jag har ingen stavmixer och min vanliga mixer gick nyligen sönder. Jag känner att jag saknar en nästintill dagligen. Smoothies, guacemole, goa soppor och räk-marinader skulle jag göra i massor om jag hade en stavmixer!

  46. Familjen Krokodilrumpa

    Fråga 1: 2 långa + 2 korta om man ska vara petig :mrgreen:
    Fråga 2: Min trotjänare får BILTEMA, ja hör och häpna, hjälper till ett par gånger i veckan när jag krossar linfrö till brödet jag bakar. Annars fuskar jag med staven för att få fina släta såser och när det vankas hemgjord glass är den till nytta ❗
    Så på ren svenska har jag nog bara en leksak till stav och skulle glädjas av en riktig kvalitetsprodukt 🙂

  47. Gustav

    1. 4
    2. Jag mixar delicious röd pesto! Brukar vräka i en basilikaplanta i en skål tillsammans med en burk soltorkade tomater, lite vitlök och olivolja. Det är det viktigaste, sen kan man lägga i cashew-/pinjenötter och parmesan om man har hemma. Jag brukar använda sojagrädde också för att få det lite krämigare. Sjukt smakrikt och passar med ALLT!

  48. Hon som gick

    1: 4 st
    2: Då min stavmixer gick sönder för ett tag sedan är min son utan sina morgonsmoothies – både han och jag saknar detta, då mornarna hos oss inte längre är lika mysiga och goda.

  49. Emelie

    1. 4 blad
    2. Framförallt skulle jag använda ballongvispen eftersom jag saknar elvisp. Förhoppningsvis funkar den bra till potatismos och sockerkaka som är lite trögvispat för hand. Själva mixern ska jag använda till bönröra på bita bönor, världens enklaste, godaste, nyttigaste och mest användbara dip. Billig är den också. Om man bara hade en stavmixer alltså..

  50. Jenny

    1. Fyra blad.
    2. Jag har ingen mixer, men drömmer om att använda en till jordärtskockssoppa! Har aldrig smakat jordärtskockor över huvud taget, men tycker att det vore på tiden och soppa verkar som en bra start.

  51. Eva Bentell

    Hej på er !
    1) 4 mixerblad
    2) Jag tänker göra guaccamole till fredags “tacon”, har ni en aning om hur jobbigt det är att mosa avocado med gaffel… (okey det är bara ganska jobbigt ). Hur som helst tror jag att det är roligare i köket med bra verktyg !
    Hälsningar Eva

  52. Emelie

    1. 4 st
    2. Vad använder man den inte till? Men om jag måste välja en anrättning så blir det pesto. Enkel maträtt i sig, enklare med mixer!

    Hälsningar
    Emelie

  53. Sara

    4 blad

    Min saknade idol, kära mormor, gjorde en fantastiskt god gazpacho som var både sval och het (stark) med sin stavmixer. Receptet hade hon plockat upp på en av alla hennes resor.. Skulle jag vinna en mixer skulle jag leta fram receptet och sikta på lite kall sopp-nostalgi.

  54. Malin

    1. fyra såklart!
    2. Vi har en stor mixer som vi i perioder dagligen använer till smoothies, eller smuttis som vi kallar dem, men stavmixern är oumbärlig när jag gör chokladtryfflar – mixar i det rumsvarma smöret i chokladgrädden.

  55. Birgitta

    Fyra blad – enkelt!
    JAG använder aldrig stavmixer, här i huset är det den 14årige sonen som lagt beslag på den.
    Han – som tycker att frukost är urk&blä – har lärt sig att slänger man ner massa saker i en bunke och öser över yogurt och tokmixar, då blir det en smoothiefrukost som man står på benen av fram till lunch. Gryn, frön, frukt, bär, grönsaker – ALLT åker ner! …Sen är det ju tveksamt om vår gamla mixerstav mår sådär vidare värst bra av knäckebröd, nötter och ingefära..?

  56. Raz

    1. Fyra stycken.
    2. Jag skulle använda stavmixern till en majssoppa som vi just hittade receptet på i boken Bondens marknad av Annika Edestrand och Helena Ullstrand. Soppan verkar supergod!

  57. Monica

    1. Fyra
    2. När jag äntligen får plats i köket när inte gubben min bakar bröd, så använder jag den jag har till maräng och milkshake.

  58. Hanna

    1. fyra
    2. Jag använder stavmixer för att göra pesto av färsk baskilikum, vitlök och pinjenötter. När man väl mixat ihop det själv vill man aldrig mer köpa den på burk

  59. Åsa, Gbg

    1. Fyra
    2. Älskar att göra soppor på hösten, zucchini med chevre är en favorit… men tyvärr fick jag inte vårdnanden om stavmixern i separationen, så en ny måste ordnas!

  60. Åsa L

    1. 4 st

    2. Jag har aldrig ägt en stavmixer men om jag hade en skulle det bli mixade soppor!

  61. Angela

    1. fyra
    2. Min stavmixer har precis gått sönder men jag använder till mycket. Att kunna göra ekologisk barnmat är underbart samt smoothies och soppor. Namn. En ny måste köpas om jag inte vinner en förstås!

  62. Andreas Thell

    1. Fyra blad.
    2. Skulle använt den till mååånga saker, såsom hacka lök. Men det förenklar ju även att slå en go bea 🙂

    Tack för en bra blogg!

  63. Lasse

    1. 4st
    2. Göra en god palsternacks soppa till min fru.

  64. Tea

    1. Fyra mixerblad.
    2. Om jag hade en fungerande stavmixer, skulle det bli betydligt mycket enklare att mixa grönsaks- och linssopporna som passar bra den här årstiden. Så – klart jag vill vinna en sån!

  65. Essa

    1. Fyra blad.
    2. Morgonsmoothie till mig och min lille kille. Yoghurt, banan och hallon, och ibland lite mango också. Hur gott som helst!
    När han var mindre gjorde jag barnmat i massor. Nu blir det den dagliga smoothien och t.ex. den där goda goda enkla tomatsoppan, eller när jag gör majonnäs. Jag klarar inte köpesmajo, den är så äcklig…

    Men till min stora frustration så är den inte frisk längre. (Inte majon, utan mixerstaven!)
    Den har börjat vara “glapp” och racklig och jag sörjer den redan!

    Jo, just! Nötter i bröd! SÅ gott är det, och hälften hackar jag, hälften får gå i degen som de är.

  66. Estelle

    1. Fyra mixerblad
    2. Som student så finns det ju sååå många bra enkla, snabba och billiga recept som man kan göra på säsongens råvaror så att man känner sig lite lyxig och nyttig. Det vore supergott att göra en jordärtssoppa med olivolja på eller en god tomatsås som man kan använda till allt som jag såg på Niklas mat häromdagen!

  67. chris collins

    4 blades
    if i win it will be donated to my wife whose mixer i stole to use at our restaurant along with our blender, wine glasses, shot glasses, cake forms amongst other things..hopefully she will make her famous blossmopolitan drink before christmas is too far upon us…and if i dont win and it is a good mixer i think i’ll buy one!

  68. Anna

    1. Fyra mixerblad har moonlight blue Stavmixer.

    2. Bearnaisesås gör jag mer än gärna med en mixerstav.
    Det går ju såå smidigt då. En stavmixer i mitt kök skulle göra livet lättare 😉 ! Och jag lovar att jag ska göra nyttiga grejer med hjälp av den oxå! Soppor och röror! Mmm…

  69. Ida Alm Pellbäck

    1. Fyra blad
    2. Åh, jag drömmer om ha en stavmixer eftersom jag idag bara har en matberedare. Om jag hade en stavmixer skulle jag laga den godaste jordärtskockssoppan: Koka jordärtskockor, färsk timjan, charlottenlök och palsternackor i bitar i grönsaksbuljong. Mixa med stavmixer till en slät soppa, häll på vispgrädde och värm. Smula över lite parmesan. Så god soppa!

  70. Erika

    1. Fyra blad

    2. Min stavmixer plockas fram när det ska mixas släta soppor, eller bär ska mosas till tex tårtfyllning. Den kan användas till det mesta, men jag tycker att den är lite krånglig att rengöra eftersom den är helt fast (inga delar går att ta isär). Nån som har tips på enkel rengöring?

  71. Malin

    Fyra blad 🙂

    jag är ett stort fan utav smoothies av alla de slag. Favoriten är;
    lite banan, ananas, mango, ingefära & sedan fil, alt havremjölk alt äpplejuice. Så smarrig 🙂 😛

  72. Anna Svnsson

    1. 4st blad
    2. Åååh, jag fantiserar om att göra egna frappuchinos med espresso och krossad is “Starbuck style” – skulle kännas så lyxigt! Min gamla elvisp har knappt kräm i motorn för en trött mjölkdrink.

  73. mini

    1. Fyra blad

    2. Om jag ägde en stavmixer så skulle jag göra helgjord pesto flera gånger i veckan! Med en mixer så kan man få precis den grova men ändå släta konsistensen som jag vill ha på min pesto, och smaken på hemgjord pesto är minst tusen gånger bättre än peston som man kan köpa i butiken, dessutom kan man lätt variera den genom att slänga i lite ruccola, soltorkade tomater, oliver, andra nötter med mera med mera… Hemgjord pesto passar inte bara till pasta, utan även till t.ex. lax eller att blanda med creme fraiche till en god sås, eller som pålägg på både knäckebröd eller ciabatta.

    När jag bodde utomlands för några år sedan använde jag mixern till att finfördela den grova köttfärs som var den enda som fanns att tillgå i butikerna i landet 🙂 Några varv i mixern, och vips hade man en mer finfördelad köttfärs!

  74. Maria

    1. Fyra blad
    2. En mixer är oumbärlig för att göra hummus. Eftersom matberedaren är lite klumpig och och placerad i ett skåp ovanpå kylskåpet så kommer den inte fram så ofta och därmed blir det hummus ganska sällan. Men med en stavmixer så skulle det bli oftare för det är ju så gott…särskilt på nybakat bröd 🙂

  75. Gisela

    1. Fyra blad
    2. En härlig kaffedrink som värmer i höstmörkret, jag har testat den ”för hand” men jag tror det blir perfekt med en stavmixer.

    Ingredienser; Krossad is, Ett par rutor smält mörk apelsinchoklad, En skvätt kaffelikör, mjölk,
    En liten espresso, eller ett par teskedar snabbkaffe om man inte har espresso och ett par rejäla skopor äkta vaniljglass

    Smält chokladen först. Häll sedan alla ingredienserna i en mixer. Mixa ihop, servera i ett martiniglas, eller liknande, och strö gärna lite riven choklad över.

  76. Ellen

    1. Fyra blad
    2. Jag behöver en ny, bättre stavmixer, eftersom den jag har är gammal och inte tillräckligt kraftfull för att göra en fin, slät hummus! (Istället fastnar kikärtorna och sätter sig i en klump runt bladen 🙁 )