Tävling: Vinn en presentlåda från Sverigeskafferiet

5-årskalaset fortsätter här i bloggen! Idag har en lycklig vinnare chansen att vinna en presentlåda från Sverigeskafferiet som innehåller:

 • smaksatt rapsolja
 • balsamico med björnbär
 • svensk äpple- och chilisalsa
 • lövtunna knäckechips
 • gourmetflingsalt

Vinn en presentlåda från Sverigeskafferiet!

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Sverigeskafferiet lanserar en ny salami under matmässan “Det goda köket”. Vad är den smaksatt med?
 2. Vilka svenska råvaror eller produkter skulle du sakna mest om du flyttade utomlands?

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (fredag den 23/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland de som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Sverigeskafferiet för dagens vinst!

 1. Eva-Stina

  1. Salamin är smaksatt med O.P. Anderson, Årsta Brännvin och Gammal Norrlands Akvavit.

  2. Jag skulle sakna våran goda hårdost, speciellt prästosten, kesella (har för mig att det är ont om motsvarigheter utomlands), kaffet (Arvid Nordqvist och Zoegas)..och fy, jag vet..men lösviktsgodis är väldigt svenskt, och även om jag inte äter det ofta så är det perfekt när man väl blir sugen 🙂

 2. Bengt Olof

  Salamin är smaksatt med OP Anderssons och Reimersholms Herrgårds Akvavit

  Något av det jag skulle sakna mest om jag flyttade utomlands är:
  Pölsa, en del svenska ostar (en riktigt vällagrad Västerbotten t ex), nystekt färsk strömming (mmm det finns inget bättre).
  Några råvaror: Enbär till vilt- eller renskavsgrytan, och kantareller till samma grytor. Mmm igen. 🙂

 3. Anna

  1. OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit

  2. Jag skulle sakna stekt strömming med lingonsylt, matjessill med svensk färskpotatis och gräddfil och älgkött i alla former 🙂

 4. MrArboc

  Det är en lufttorkad älgsalami kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  Det jag saknade mest när jag bodde i USA var salt lakrits, knäckebröd och mandelpotatis. Lakrits och knäckebröd kunde jag ju lyckligtvis fylla förråden med ibland eftersom IKEA inte fanns alltför långt borta, mandelpotatisen fick jag dessvärre klara mig utan.

 5. Jessica

  lufttorkad älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  Blåbär!! Vi har sån tur att vi bara behöver gå en promenad från vårt hus på ett par minuter så är vi ute i skogen där det växer fullt med välsmakande och välgörande blåbär. Det är bara att gå ut och plocka lite i en skål och äta tillsammans med yoghurt, glass, i en efterrätt, i bullar, etc etc. Det skulle jag verkligen sakna!

 6. Rebecca

  1. Älg-snaps-salami (lufttorkade älgsalami kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit)

  2. Knäckebröd i alla möjliga former och hårdostarna Präst, Västerbotten, Herrgård och Svecia. Detta saknade jag så hjärtat sved när jag bodde i USA ett år.

 7. Anna

  1. Salamin är kryddad med OP andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit
  2. Jag skulle nog sakna smörstekta egenplockade kantareller.. Men det finns kanske säkert kantareller i andra delar av världen fast där jag bott när jag varit utomlands har jag inte haft några svampställen…

 8. pipopp

  Lufttorkad och rökt älgsalami, kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit. ❗

  Det jag saknade de år jag bodde utomlands var färsk fisk, löjrom och sikrom och alla former av viltkött samt lingon. Svensk nypotatis! Allt annat gick att få bra eller bättre lokala produkter. 😎

  För att ge ett kort svar: Renskav. 🙂

 9. tina

  1. Lufttorkad älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit

  2. Jag tror att jag skulle sakna det enorma utbudet av meijeriprodukter som är typisk skandinaviskt och skulle idessutom sakna mina beprövade och alltid generösa svampstället, och svenska signalkräftor!

 10. monika

  Lufttorkade älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  Jag skulle inte sakna något eftersom jag av erfarenhet vet att det finns så mycket annat att upptäcka med sinnena ute i vida världen.

 11. Pernilla

  1. Älg-snaps-salami, en lufttorkade älgsalami som är kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit

  2. Det får nog bli kantareller och Västerbotten ost, lite lingonsylt med och björnbär som jag använder mycket.

 12. Jenny

  Hej,kul med tävling! 😉
  Svaret är att salamin är kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit! Det jag mest av allt skulle sakna är mjölken och den svenska färskpotatisen.Sen får jag inte glömma smörstekta kantareller!
  Tycker för övrigt att du har en unerbart fin blogg!!! 🙂

 13. Ingeborg

  Den lufttorkade älgsalamin är kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  Jag skulle sakna lingonen till kakor, sylt och kötträtter. :mrgreen:

 14. Annacarin

  1. Älgsalami kryddad med snaps; OP Andersson och Reimersholms Herrgård Akvavit.
  2. Hällbröd från Hälsingland bakat med råg och korn.

 15. Josefin

  det är en lufttorkad alspånsrökt älgsalami som är kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  Jag kommer från norrland och i min familj äter vi mycket ren- och älgkött (som min kära far är ute och jagar, älg alltså :)). Favoriten av renkött är suovas, underbart att göra egen suovaskebab med orientdressing(viktigt viktigt)! Även torkat renkött går åt som smör här hemma. Älgköttet gör vi så mycket av, men en fin filé till nyårsafton är aldrig fel. Dessa skulle saknas mycket!
  Men även såklart de svenska jordgubbarna, det är nåt visst med de svenska som inte går att slå.

 16. Anna

  1.Lufttorkad och rökt älgsalami, kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.
  2. När jag bodde i USA saknade jag typ sirapslimpa med ost och kaviar, något jag så gott som aldrig äter i Sverige. Mycket märkligt.

 17. petralin

  1. En lufttorkad älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.
  2. Jag saknar alltid saltlakrits när jag är utomlands, och svensk lättmjölk att dricka till maten, sill och kaviar på tub. Svenska äpplen på hösten och svensk färskpotatis på sommaren men det mesta annat går att få tag på om man letar…

 18. Raz

  1. Lufttorkad älgsalami, rökt med alspån och smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  2. Oboy och turkisk peppar-godis!

 19. Anneli

  1) Det är en lufttorkad älgsalami rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  2) Jag skulle sakna saltlakrits, kaffe och svenska kräftor mest!

 20. Ulrika

  1. Lufttorkad älgsalami, rökt med alspån och smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  2. När jag är utomlands längtar jag alltid efter svensk mjölk, kokt potatis och knäckebröd.

 21. gabriella

  1. Älg-snaps Salami
  2. Saknaden skulle vara stor efter våra svenska bär. Lingonsylt och Hjortronsylt kan jag inte leva utan. Inte mina utflyttade släktingar heller. Det blir till att smuggla sylt när vi åker till Island och hälsar på dem.

 22. lina

  1. En lufttorkad älgsalami som är smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.
  2. Åh, en himla massa grejer som jag kommer på men det jag skulle sakna allra mest är svensk färskpotatis, filmjölk och att kunna gå ut i skogen och plocka egna kantareller. När jag bodde utomlands i ett år suktade jag efter janssons frestelse i princip varenda dag 🙂

 23. Caena

  1: den är kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit, och är en lufttorkad älgsalami som är varsamt rökt med alspån.. antar att den blir smaksatt med alspåns”rök” samtidigt.

  2: uppvuxen i norrland med tillgång till både älgkött i alla former och naturens guldkorn- kantareller och hjortron. så det är nog dom jag skulle sakna allra mest!

 24. Linda

  1. Lufttorkad älgsalami, rökt med alspån och smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  2. Det jag saknar mest när jag har varit borta är svenska enkla och rena smaker, rödavinbärsgele, knäckebrödsmacka med sillröra, Marabou mjölkchoklad, Falukorv med stuvade makaroner.

 25. Little Miss Splendid

  1. Lufttorkad älgsalami, rökt med alspån och smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.
  2. Svenskt lösviktsgodis, lussekatter, lingonsylt, hjortron, älgkött i alla dess former, kaffe, tunnbröd, müsli- för att nämna ett axplock av de saker jag hade offrat en lem för när jag bodde utomlands.

 26. mini

  1. Lufttorkad alspånsrökt älgsalami med smak av OP Andersson och Reimersholms Herrgårdsakvavit
  2. Helt klart knäckebröd! Har man tur så kan man hitta något som liknar knäckebröd utomhus, men inte alls det utbud och de fantastiska smaker på knäckebröd som finns i Sverige. Därutöver skulle jag sakna messmör, god sylt som inte är som gelé och Oboy (eftersom chokladpulver utomlands oftast inte löser sig i kall mjölk)!

 27. Paulette

  1. Lufttorkad älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit

  2. Det jag saknade mest under tiden vi bodde i USA va stekt falukorv o mycket annat men man får säga vad man vill SVENSKT KALLT VATTEN tappad direkt ur kranen kommer nog före allt annat. Det är livet själv.

 28. Pokergirl

  Salamin är lufttorkad och smaksatt med OP Anderssons och Reimersholms Herrgårds Akvavit.

  Det jag brukar sakna mest när vi är iväg är kalles kaviar. Äggen till frukost blir inte det samma utan kaviarklicken!

 29. emmap

  1. Den är smaksatt med OP andersson och reimersholms herrgårdsakvavit.

  2. Jag skulle sakna julmusten mest

 30. Malwin

  1. Lufttorkad älgsalami, varsamt rökt med alspån och kryddad med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit.

  2. Jag skulle sakna mycket.. Bland annat svensk ost, som prästost och västgöta kloster. Skulle också sakna ahgrens bilar och saltlakrits, speciellt salt sill. Mmm.. Jag blir riktigt sugen på detta nu när jag tänker efter, måste nog ta en liten sväng till 7-eleven..
  Tur att man bor i sverige.. Hehe

 31. Elin

  1. Lufttorkad älgsalami, rökt med alspån och smaksatt med OP Andersson och Reimesholms Herrgårds Akvavit

  2. Under året som jag bodde i USA saknade jag de svenska mejeriprodukterna mest som t.ex. mjölk, prästost och bollnäsfil 🙂