Turntable Chardonnay 2008

Vi har haft en del trista chardonnayflaskor här hemma på sistone, men det här är ett lättsamt och trevligt chardonnay som dök upp som recensionsex på ragazzeredaktionen.

Det  är både fruktigt och krispigt i smaken och passar till lättare mat typ sallad, kyckling, men även till småplock a la ost och bröd, om det är ostar på den milda skalan. Eller varför inte nästa gång vi kommer på att vi ska dela på ett kilo räkor med aioli och bröd… ingen dum idé alls faktiskt.

Till sin fördel så får jag ju påminna om etiketten! Jag är ju vinetikettsdyslektiker och kommer aldrig ihåg vad som är goda beprövade viner när jag har bråttom att handla. Det krävs etiketter likt den här för att jag ska komma ihåg utan att behöva ringa maken om råd. Men till och med jag kan nog memorera en etikett med en spårvagn på 😉

Till sin nackdel så får jag nog påtala säsongen. Det här skulle ju göra sig ypperligt en varm sommarkväll i vår trädgård och nu stundar ju snarare Riojasäsongen. Men som svar på frågan om jag kan tänka mig att köpa det igen så svarar jag, ja absolut.

Turntable börjar säljas idag på Systembolaget och kostar 65:-
vilket jag tycker är prisvärt!

2 kommentarer

  1. Tre tjejer i köket » Red Baron

    […] Jag har tidigare outat att jag är en vinetikettsdyslektiker och känner någon igen sig så bidrar jag här med en ny etikett på temat shiraz;  en räv som flyger flyplan kan ju till och med jag komma ihåg…  Trevligt fredagsvin som vi har upprepat ett par gånger under hösten! […]

  2. Maria

    Det här blev vårt fredagsvin! Trevligt och prisvärt, förutom att dricka det till maten kan jag helt klart tänka mig att dricka detta på balkongen i sommar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.