FOND “DU CHEF” från Knorr

Har du, precis som jag, köpt fond på flaska, använt en liten skvätt och sedan låtit flaskan stå i kylskåpet tills fonden blivit för gammal och åkt i soporna? Då kan Knorrs nya portionsförpackade FOND “DU CHEF” i geléform vara något för dig. Fonden finns i smakerna kött, kyckling och grönsak och är helt fri från smakförstärkare och konserveringsämnen.


Foto: Knorr

En portion fond kan blandas med 5 dl vatten eller blandas i t ex grytor för att ge extra smak. Jag tycker att fonden ger en rund och fyllig smak och använder den gärna för att höja såser och soppor ett par snäpp. Ett extra plus för den smarta portionsförpackningen. No more dyra trekvartsfulla fondflaskor som står och blir bortglömda i kylskåpet, alltså! Och riktigt kul att det här produktprovet verkligen överraskade mig positivt.


Foto: Knorr

En ask innehåller åtta portionsförpackningar fond och kostar ca 25 kr.

12 kommentarer

 1. Erik Mattsson

  Men! Läs innehållsförteckningen så kan man lätt konstatera att SALT är största ingrediensen trots att alla som jobbar i kök vet att man ska vara väldigt sparsam med salt i buljong och fond…

  Och är det inte tragiskt att “utan konserveringsmedel och smakförstärkare” är en säljslogan och inte en sjävklarhet?

 2. Helena

  -> Erik: Visst innehåller fonden salt! 21% per portionsförp och 1,1% i den färdiga fonden enl. innehållsdeklarationen. I den bästa av världar har alla tid och möjlighet att göra egen fond, men det funkar tyvärr inte för mig och då tycker jag att den här fonden är ett bra alternativ.

  Jag håller med dig om att det är både tragiskt och skrämmande att produkter som inte innehåller smakförstärkare eller konserveringsmedel tillhör undantagen. Det borde definitivt vara en självklarhet!

 3. Annica

  Köpte just hem kycklingvarianten till grytan jag lagade i till kvällsmat.
  Praktiskt och smakade helt OK.

 4. Alexandra

  Har sett denna på reklam och varit nyfiken…bra nu vet jag att den är köpvärd också 🙂

  / Alexandra, småland

 5. Charlotta

  Topp, den ska jag testa. Råkar alltid ut för samma sak med mina fondflaskor 🙂

 6. Ingela

  De flesta har plockat bort smakförstärkare men ersätter det glatt med annat onödigt såsom jästextrakt. Samma uppsvällda mage och luft i systemet som med smakförstärkare. Lämnar inte riktigt lika äcklig eftersmak som glutamat men något fishy är det. Salt kan jag tillsätta på egen hand, jag behöver inte betala extrapengar för det. Använder lök och en morot istället, tex.

 7. Anna

  Jästextrakt ombildas ju naturligt till glutamat (MSG) i kroppen (om det inte är ekologiskt jästextrakt, vilket inte är fallet här) så det enda de gör är att ha samma saker i, jästextrakt ÄR ju en smakförstärkare men räknas som ett livsmedel och behöver därför inte redovisas på samma sätt.
  Så personligen tycker jag att det Knorr gör är förbannat fult och vilseledande. Men de kan ju skydda sig bakom att de inte är ensamma.
  MÅNGA plockar ju bort glutamat ur ingredienslistor nu och tillsätter jästextrakt istället för att klara sig vidare…Sedan beror det ju naturligtvis på om man tycker att glutamat är okej att äta och ge sina barn.

 8. Karin

  Sopor sopor sopor är resultatet av dessa portionsförpackade varor. Våra hav håller på att bli kyrkogårdar för plast, så bort med sådana här småförpackningar!

 9. Åsa

  Var också nyfiken, gick till butiken läste innehållsförpackning och förstår inte varför de får fortsätta med sin jävla reklam, det är massor med skit i den som jag inte skulle slänga mina pengar på.
  Jästextrakt, förtjovckningsmedel, aromer, kryddextrakt…..

 10. Christopher Anderton

  Knorrs andra nya fonder innehåller ju aromer och annat skoj. Är inte aromer smakförstärkare? Vad är det för falsk marknadsföring? Nu är jag ingen mattaliban, men avskyr falsk marknadsföring.

  Avgå Knorr.

 11. Christopher Anderton

  Just det. En annan rolig sak. Knorrs nya flytande fonder. Kycklingfonden innehåller fläskkött. Kan ju vara bra att veta för dom som inte äter fläsk (t.e.x muslimer, judar och en del andra).

 12. Elin

  Är man jättearg och vill idka konsumentpåverkan så tycker jag man kan kontakta Knorr direkt istället… deras kontaktinfo finns här: http://knorr.se/#/kontakta/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.