Pangasiusfilé med senapsås

Jag hade egentligen en helt annan plan för de här fiskfiléerna. Men det är gräsänksvecka och trötta barn som hänger som koalabjörnar runt båda benen när jag försöker få till middagsmaten. Vad är det jag försöker säga om det här? Att det gick fort! Och att barnen åt! Amen!

FISK OCH MORÖTTER I SENAPSÅS

  • 3 portioner pangasisusfilé
  •  ungefär samma mängd lätt kokta morötter
  • 1  burk lätt creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • finklippt dill
  • smaka av med flingsalt och peppar
  1. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form tillsammans med morötterna.
  2. Blanda dijonsenap och dill med creme fraiche.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll röran över fiskfiléerna och sedan in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
  5. Under tiden hinner du koka potatis eller förbereda potatismos.
  6. Serverera med gröna ärtor.

12 kommentarer

  1. Kari Receptomaten

    Visst är det härligt med barn som äter och gillar fisk 🙂

  2. Elin

    Väldigt skönt faktiskt. Det funkar bättre än kött i vår familj 😛

  3. Erika

    Samma här. Lax är favoriten. Dock är de överens om att fiskpinnar inte är “riktig” fisk, men det får duga ibland… 😛

    Sist blev det en del potatismos över, dagen innan hade lämnar en liten skål köttfärssås. Det blev en hemgjord typ av Shepheards pie med lite riven cheddarost på. Rackarns vilken god lunch jag fick! 😀

    Gillar att åtaranvända mat. Maken tycker det är kul när jag säger att det blir buffe till middag, det är samma sak som kylskåpsrensning, fast det låter betydligt trevligare.

  4. Lisa

    Härligt med sånahär recept som är godare än vad de är svåra! Och med modifieringspotential. Efter ett försök räknas det till standardmenyn. 🙂

  5. Eritrea

    Oj, oj, oj, så fort har nog aldrig fisken slunkit ner. Har en kräsen 4-åring där hemma och han ville faktiskt ha mera och tom grönsakerna åt han upp :-). Rätten kommer med all säkerhet att finnas med på matsedeln i framtiden. Tack för tipset.

  6. Elin

    Jag blir alltid glad när kräsna barn äter! Vad kul att han tyckte om det!

  7. Veckomenyn vecka 43 « I Annas huvud

    […] 21/10 Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt […]

  8. Anna

    det där med koalabjörnarna känner man ju igen 🙂 ska prova det här, verkar jättegott för både vuxna och barn.

  9. Uppföljning på veckomenyn v. 43 « I Annas huvud

    […] 21/10 Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt […]

  10. Tre tjejer i köket » Hej då 2009!

    […] Här var vi mest inne i ett ekorrhjul. Barnen gillade fisk med senapsås, det mesta med edamebönor och lyxade med fin mellis. Vi körde fikonderby och så bakades det en […]

  11. Näshusets Veckomatsedel v. 17 « I Annas huvud

    […] Vitfisk med senapssås & grönsak i ugn, potatis […]

  12. Pamela Malmö

    Har i ärtor&majs bland de kokta morötterna. MUMS! Citronpepprar overst =)
    Just sista gången jag gjorde d råkade jag jag ta dragon i creme fr ist för dill. Strödde på torkad dill på fisken innan c.f= SKITGOTT!!;-)

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.