Magasin Du Nord i Köpenhamn

Mad och Vin-avdelningen på Magasin Du Nord vid Kongens Nytorv (karta finns här) i Köpenhamn är ett måste för den som går igång på gigantiska rader med Kusmi-te, långa delikatessdiskar och ostar i mängder. Butiken liknar NK:s saluhall och utbudet känns så där extra lyxigt. Jag smög omkring blandhyllorna och knäppte ett par bilder i all hast, därav den risiga bildkvalitén.

Meyers vinäger och olja verkade vara väldigt populära och fanns i en massa varianter.

Vi åt på Meyers Deli som ligger utanför Mad & Vin. På menyn fanns enklare caférätter som kändes perfekta eftersom vi var lite på språng. Vi valde lax med potatis, lök, creme fraiche och ett väldigt gott rågbröd som skivats tunt och sedan rostats. Gott!

Övriga Köpenhamnsinlägg:

4 kommentarer

 1. Red Scream

  Magasin du Nords matavdelning är supertrevlig. Jag bad personalen på vinavdelningen att plocka ut 5-6 goda ölflaskor, ett litet “collage” över dansk ölstolthet. De var magiskt goda!

 2. Charlotta

  Jag har turen att jobba på torget så Mad & Vin är min nästan obligatoriska hemväg :))) Hoppas Red Scream att du provade Ravnsborg Rød från Nørrebro Bryghus vilket är ett av mina absoluta favoritöl. Brygghuset kan besökas och har pub på bottenvåningen och restaurang där uppe. Denna serverar mat där deras olika öl ofta ingår och olika öl-smakprov till maten.
  Tillbaka till Magasin…de har verkligen många bra danska mikroöl. Annars köper jag ofta lyxigare brittiskt där också. Det finns en engelsk butik i stan men de har mer det där vardagliga och här kan man istället kosta på sig dyr müsli från Wales, hummerchips från Devon och sådant :))) Det blir aldrig billigt på Magasin – dessutom frestas man att besöka bageriet Reinh v Hauen utanför Mad & Vin bara för att deras chokladscones är så goda när de är varma…

 3. Tre tjejer i köket » Berlin ur ett matperspektiv

  […] franska Lenôtre Boulangerie och i princip allt du kan tänka dig. Ungefär som Mad & Vin på Magasin Du Nord i Köpenhamn, men minst dubbelt så stort och lyxigt. Jag gick omkring med ett fånigt leende på läpparna, men […]

 4. Matupplevelser i Köpenhamn 2012 » Tre tjejer i köket

  […] vi alltid testar när vi kommer till en ny stad). På eftermiddagen sladdade vi förbi Magasins Mad & Vin- avdelning och köpte lite färsk frukt som vi sedan åt i skuggan nere vid Søerne i närheten av vårt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.