Ristorante Italiano i Köpenhamn

Som bekant tycker vi väldigt mycket om italiensk mat, sambon och jag, så det var kanske inte direkt någon högoddsare att vi skulle hitta just en italiensk krog den första kvällen på vår Köpenhamnsvistelse. Det kändes visserligen lite som förräderi mot den danska maten, men till vårt försvar ska det nämnas att vi hade tagit en stödpölse tidigare på dagen och att vi dagen efter hade bord bokat på Ida Davidsen.

Ristorante Italiano, som var den första danska krogen att börja servera pizza 1952, ligger på Fiolstræde 2 (karta finns här) i de s k latinkvarteren tillsammans med flera andra italienska krogar. Det fina vädret, den mysiga uteserveringen och inte minst ett flertal italienska gäster lurade oss att tro att vi befann oss betydligt längre söderut.

Både maten och servicen var väldigt bra. Vi delade på en antipasto misto till förrätt och fick in ett stort fat med italienska läckerheter (såväl varma som kalla). Till varmrätt åt vi var sin pasta; min spaghetti alla pescatora var den bästa jag har ätit utanför Italien. Mycket skaldjur, bra ingredienser och goda smaker.

Trots att jag var mer än mätt kunde jag inte låta bli att beställa glass och sorbet till efterrätt. Både pistage- och jordgubbsglassen smakade fantastiskt och citronsorbeten var så där lagom sur att det drog lite grand i kinderna och liksom framkallade en mindre ansiktslyftning. En perfekt avslutning på en god middag!

6 kommentarer

 1. Anna

  Bor ju i Köpenhamn och har också såklart ätit här och det finns massor med bra italienskt i centrum! Andra bra italienare är La Vecchia Signora som har “byens bedste pizza” och så finns det Vespa som ligger nära Kongens Nytorv och den nya Tonys på Havnegade. Lite tips från en Italienfreak i Köpenhamn 😉 //Anna

 2. Gad Lyhme

  Italiano i Köpenhamn är vår absoluta favorit,fantastiskt god mat och inte minst en underbar personal som är både seriös och kan skoja med oss svenskar. Imorgon,den 14/5 -10 skall vi återigen dit,för att njuta av mat o dryck. Hälsningar Bitten,Sylvide,Calle o Gad i Varberg

 3. Berlin ur ett matperspektiv » Tre tjejer i köket

  […] mat då? Jodå, det finns även i Berlin (efter att ha ätit väldigt god italiensk mat i Köpenhamn har vi mer eller mindre gjort det till en grej att fr o m nu äta italienskt vart vi än […]

 4. Charlotta

  Det här inlägget ploppade just upp under Skåpmat och jag som jobbar i Köpenhamn håller med om att Italiano är trevligt och La Vecchia Signora skickar vi mötesdeltagare till men jag måste absolut hoppa in här bara för att rekommendera Fiat på Kongens Nytorv (som nog inte fanns när inlägget skrevs)! Ovanliga pizzor, fantasisk pasta, vinkällare, glad personal om än ofta dansk…Mmm…

  1. Helena

   Det är kul med den där skåpmatsfunktionen, för plötsligt dyker det upp gamla bortglömda inlägg. 🙂

   Kul med tipset om Fiat! Vi har varit på väg dit, men inte fått till det än. Kan det förresten vara så att Fiat ligger i Quotes gamla lokal?

   Sedan jag skrev det här gamla inlägget har vi varit i Köpenhamn flera gånger och fått flera favoriter; t ex Halifax Burger och Tapa del toro (i Torvehallerne). Förhoppningsvis får vi till ett nytt Köpenhamnsbesök om några veckor. Tipsa gärna om fler bra ställen. 🙂

   Att jobba i Kph låter fantastiskt. Varje gång vi är på besök undrar vi varför vi inte bor där… 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.