Chokladkakor med aprikos och solrosfrön

Ibland gör vi riktigt ordentliga skafferirensningar här hemma. Vi plockar ut allt som finns på hyllorna och kollar vad som finns bortglömt. Sedan försöker vi även äta upp så mycket det går innan nästa storhandling. Den här gången hittade jag ett halvt kilo torkade aprikoser och mängder med solrosfrön som jag inte hade en aning om att vi hade. Så de åkte ner i de här chokladkakorna!

CHOKLADKAKOR MED APRIKOS OCH SOLROSFRÖN

  • 100 g smör
  • 100 g 70 % choklad
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 15-20 torkade aprikoser
  • lite solrosfrön att strö över kakan

så här gör du:

  1. Smält smör i en kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt det svalna.
  2. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.
  3. Klipp aprikoserna i tunna strimlor och rör ner.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en mindre form. Strö solroskärnor ovanpå.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter i 175 grader. Kakan får inte bli för torr. Typ mer som brownies.
  6. Låt svalna och skär upp små rutor.

2 kommentarer

  1. Leila

    Det här var en intressant kombo! Måste prova nån dag 😀 Det ser riktigt gott ut iallafall. En vän till mig gjorde en gång brownies med bönor. Kunde inte förstå varför just bönor men hon berättade att det var jättegott 😯

  2. Sandra drömkaka

    Mmm vad gott det såg ut! Jag brukar själv baka en brownie med solrosfrön i, riktigt riktigt gott faktiskt 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.