Favorit: Sorunda Korvfabrik

Korvar från Sorunda

En lunchfavorit för oss på grillen nu i sommar, men även i stekpannan under våren, har varit korvar från Sorunda Korvfabrik. Smakrika korvar med hög andel kött, relativt lokalproducerat och med svenskt kött – we like! Alla korvarna är dessutom laktos- och glutenfria.

Hittills har vi provat lammkorv, chorizo och salsagrill och favoriten är deras chorizo. I sortimentet har de dessutom finfint bacon som J älskar att ha till sina ägg&bacon-frukostar. Vi har hittat korvarna på ICA Maxi och i vår lokala VI-butik, om de finns utanför Stockholmsområdet vet jag tyvärr inte.

5 kommentarer

 1. Carin

  Kul att du också gillar Sorundas korvar. Jag bor ca en kilometer från där de tillverkas och i år har även här deras lammkorv fått bli snabblunch ganska ofta, i dag blev det dock deras choritzo i en baguettebit.

 2. Mikaela

  Gött, tack för tipset, behövs lite guidning i den djungel med många irrvägar som korvvärlden ändå erbjuder!

 3. Elin

  Vi har dem ganska ofta hemma, mest blir det Salsa Grill. Maken som är skeptisk till svensk korv ger dem tummen upp dessutom 😉 (vi köper dem på City Gross, vänligt pris på dem också)

 4. Caena

  Väldigt gott e de med sorunda korven. Har prövat många sorter och nog tycker jag de är goda.
  Däremot skickade jag ett mail för att fråga vad protein, kolhydrat och fett % låg på i vissa korvar. Och har inte fått nått svar.

 5. bakmammorna

  bra med tips på god korv- måste kolla om de finns här i karlstad 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.