En kväll på Ulla Winbladh

Idag har det varit mulet så jag passade på att redigera lite bilder och blogga om vårt besök på Ulla Winbladh i fredagskväll.

Innan vi gick på semester så bestämde jag mig för att vi skulle fira in semestern med ett restaurangbesök. Jag bokade bord på Ulla Winbladh och vi fick oss en verkligt trevlig kväll. Vi satt på uteserveringen i kvällssolen och njöt både av den goda maten och den goda servicen. Tjejen som serverade oss var väldigt trevlig och vi fick bra tips på vilka viner vi skulle välja till respektive maträtt.

Toast Skagen med löjrom från Kalix
Vi inledde båda två med toast Skagen med löjrom från Kalix, otroligt god i all sin enkelhet. Med bra råvaror behöver man inte krångla till det!

Lättrimmad fjällröding med blomkålscréme och brynt smör
Jag har svårt att motstå röding när det finns på menyn så jag fortsatte med lättrimmad fjällröding med blomkålscréme och brynt smör och det var ett mycket bra val. J åt Ullas entrecôte med ört -och vitlöksmör och det såg inte ut att gå någon som helst nöd på honom heller.

Rabarberkompott med färskostpannacotta, kardemumma & mandelsmulor
Till dessert fortsatte jag på temat svenska smaker och valde rabarberkompott med färskostpannacotta, kardemumma & mandelsmulor. Syrligt och gott, men med facit i hand var det J som gjorde det starkaste valet av oss två. Hans dessert var grymt god och trots att jag gillade min blev jag lite avis när jag fått smaka hans. 🙄

Chokladterrine med vit kaffeglass & rårörda bär
J valde chokladterrine med vit kaffeglass & rårörda bär till dessert och det blev kvällens vinnare i efterrättsracet!

Mätta och belåtna promenerade vi sedan sakta hemåt i Stockholmsskymningen – en perfekt start på semestern!

Hitta hit
Ulla Winbladh ligger på Rosendalsvägen 8 och hit tar man sig lättast med buss 47, hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.

6 kommentarer

 1. Niklas

  Åh vad gott! va länge sen jag va där och åt, måste jag göra i sommar!

 2. Amanda i Ghettot

  TACK! Restaurangrecensioner är det bästa jag vet. 🙂

 3. Elin

  Åh vad snygga bilder Maria! Maten på Ulla Winbladh blir man alltid på gott humör av! Sist vi var där bjöd vi svärföräldrarna och de var grymt nöjda. Och jag minns fortfarande havtornsorbeten som vi åt för snart fyra år sedan: https://www.ragazze.se/2005/11/16/sondagsmiddag-hos-ulla-winbladh/

 4. Maria

  Elin: Ändå hade jag bara lillkameran med mig! Vi hade tacksamt ljus vid vårt bord så det var nog en del av tricket. :mrgreen:

  Och vad gäller maten, ja den är kanon!

 5. Veronica

  Oj, vad det såg gott ut. Otroligt fina bilder du/ni tar och lägger ut på bloggen. Jag uppskattar alla era inlägg.

  Ha en fortsatt bra sommar!

 6. Sandra drömkaka

  De där desserterna såg ljuvliga ut! Blir riktigt inspirerad & sugen, bakerska som jag är 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.