Blicken

Vi är på landet och vi hinner inte gå många meter utanför tomten förrän Blicken automatiskt kopplas på. Blicken är lite lätt manisk och synar sidorna längs min väg noggrannt. Ibland hittar den vad den söker, i det här fallet smultron, och lyckan är fullkomlig. Till skillnad från Rebecca hittar jag inte särskilt många och de jag hittar överlever inte många sekunder. De åker rätt in i munnen. 🙂

Smultron - lycka i min hand

Blicken hittade även lite gula kantareller häromdagen, men de var få och pyttesmå så de fick faktiskt stå kvar och växa till sig.

När trattkantarellsäsongen väl kommer är Blicken ovärderlig. Utan Blicken skulle jag inte hitta de mängder som jag gjort de senaste åren. Blicken är med andra ord bra att ha. 🙂

2 kommentarer

  1. Rebecca

    Jag borde sätta på mig kantarellblicken. Om det inte vore så mycket mygg…

  2. Caena

    Jo visst är den ovärderlig.
    Synd bara att pojkvännen har bättre kantarellblick än vad jag har.
    mamma säger att pappa har bättre kantarellblick än henne också. men vi klarar oss bra på trattkanareller eller rödgula trumpeter så det räcker och blir över.. 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.