Söndagsmiddag hos Ulla Winbladh

Det blev söndagsmiddag på Ulla Winbladh ute på Djurgården i helgen. Det var inte det lättaste att välja bland allt gott på menyn – allt lät ju lovande!

Jag valde till slut halstrade pilgrimsmusslor med västerbottenrisotto, murklor och tryffelvinaigrette till förrätt och sambon bestämde sig för apelsinstekt ankbröst med plommon, valnötter och färska fikon. Båda förrätterna var godkända och prisvärda men risotton hade kunnat vara lite mer krämig och kanske simmat lite mindre i ost och olja. Sambon önskade väl mest bara att det hade varit lite mer på hans tallrik. Haha!

Till varmrätt valde jag rosastekt reninnanlår med gräddkokta svartrötter, enbärssky, savoykål, liten kroppkaka och potatisterrine och sambon åt stekt duva med äpplen, rödlök, anklever, sky med karljohansvamp och hemgjord blodpudding. Återigen gott. Men kanske lite trist. Salt och peppar saknades och min mat hade halkat runt två varv på tallriken när den kom fram till bordet.

Efterätterna var dock fantastiska. Min chokladkolapaj med havtornssorbet var otroligt god och sambon var lycklig över sin limecheesecake med kolaglass och päronsallad.

Ulla Winbladh har trots allt otroligt mysig miljö och trevlig service. Vi ska tillbaka någon dag för att testa husmanskosten som vi spanade in hos bordsgrannarna. Och så bara måste jag ha havtornssorbet en gång till.

2 kommentarer

  1. Persilja

    Havtorn är såååå gott. Prova även havtornsparfait om du får chansen någon gång. Åt en gudomlig sådan på Birka Paradise, serverad med en liten skål med smält vit choklad att doppa glasskeden i innan allt slank in i munnen. Himmelskt! Gillar man brännvin lär bolagets Havtornsbrännvin enligt uppgift vara gott. Dessutom är flaskan snygg.

    Tack för en inspirerande blog.

  2. Elin

    Bra havtornstips! Vi har nagra burkar havtorn kvar i frysen fran hostens skord. Hitills sa har vi bland annat anvant dem till sas till radjurssadel med lyckat resultat 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.