Pastasallad med ricotta och avokado
Det här kan bli en ny pastasalladsfavorit! Idag serverades den med blygsam kassler men den blir nog bra till både kyckling och kött senare i sommar. Perfekt matlådemat!
Pastasallad med ricotta och avokado
- 300 gram pasta
- 2 stora avokado
- 2 lådor körsbärstomater
- 2 mellanstora paprikor, röd och gul
- 2 salladslökar
- 4 msk olivolja
- 4 msk vinäger
- ett par nävar blandad grönsalld
- en burk ricotta
- smaka av med flingsalt och nymalen svart peppar
- pynta med ICAs salladstopping
- Koka pastan.
- Under tiden: tärna avokados, tomater och paprika. Skiva salladslöken tunt. Lägg alla grönsaker i en stor skål.
- Ringa ner olivolja och vinäger.
- Vänd ner ricotta. Salta och peppra.
- Blanda ner lite blandad grönsallad precis innan servering och strössla över salladstoppingen.
Pokergirl
Åh, det lät ju som perfekt sommarmat!
Erika
Jag brukar vända ner en burk keso, gärna den med fetaost och olivsmak, i sommarsalladen.
Ingen dressing behövs och det är höjdargott!
Tre tjejer i köket » Hej då 2009!
[…] blev en hel del ramslök i trädgården, knapriga sesamkakor , pastasallad med ricotta, picnicmackor, och en galet god frittata med spenat och pinjenötter som serverades med […]