Mon Amie – åter i produktion

Sedan förra veckan är Rörstrands porslinsservis Mon Amie signerad Marianne Westman tillbaka i produktion efter drygt 20 års uppehåll. Nya delar är en mugg utan öra och en assiett . Modernt och väldigt snyggt!

Foto: Pressbild från Rörstrand

Mon Amie blev en klassiker när den började tillverkas på 50-talet. Marianne Westman hämtade inspiration från sin närmiljö och skapade dekorer och produkter som hon själv eller någon i hennes närhet hade användning för.


Foto: Pressbild från Rörstrand

Sedan tidigare har jag fem Mon Amie-tekoppar med fat som jag ärvde efter min farmor. De nya muggarna kommer helt säkert att bli mina nya vänner. Förutom att jag gillar dekoren väldigt mycket är formen snygg. Assietterna funkar ju även bra som små uppläggningsfat. Rek. pris är 149 kr/mugg och assiett.

2 kommentarer

 1. Mattias

  Hej, ni är ju tre tejer i köket! Jag behöver er hjälp 😛 Jag ska snart ha en 18-årsfest där jag ska bjuda några vänner på middag innan själva festen börjar. Vi kommer bli runt 10-15 stycken.

  Har ni några bra tips på vad man kan göra? 1 veg. (som äter kyckling) kommer komma. Jag kan en hel del recept och så men jag vet inte vad jag ska göra till detta tillfället. Det måste ju vara enkelt men trots det lite lyxig. Det känns bäst om det även var lite plockmataktigt… Då kan man ju ta vad man vill och så!

  Min kompis föreslog tacos och jag vill helst inte ha det, men jag satte det som min “Plan B” ifall jag inte skulle hitta något. Kan ni hjälpa mig? 🙂
  Mattias

 2. Maria

  Mattias: Satsa på en buffé så kan alla plocka det de vill ha. Helena har bloggat flitigt om olika bufféer och här finns länkar till flera inlägg med buffétips, t.ex. de här citron- och yoghurtmarinerade kycklingklubborna! Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.