Frukostbullar

Jag kan inte skryta med att vara en baktjej, trots att jag verkligen älskar doften av nybakt bröd och tycker att det är det absolut godaste som finns. Vilken tur för mig att Magnus har lust att baka då och då. Hans senaste bakryck resulterade i goda frukostbullar gjorda på lantbrödsmjöl (4 sädesslag) som försvann nästan lika fort som de hamnade i fryspåsar. Goda som frukostbröd, till soppa eller som ren okynnesätning.

Till ca 15 bullar behöver du:

50 g jäst för söta degar
5 dl vatten
1 msk olja
1 msk mörk sirap
ca 1 1/2 tsk salt
7 dl lantbrödsmjöl, t ex 4 sädesslag
ca 6 1/2 dl vetemjöl
1 ägg – till pensling

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37° och häll sedan lite av vattnet över jästen och rör tills den löses upp. Tillsätt resten av vattnet och rör i olja, sirap och salt. Arbeta in mjölet. Låt jäsa under en bakhandduk i ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och knåda den ordentligt. Forma bullar och lägg dem på en plåt och låt jäsa under en bakhandduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 200° i ca 18 minuter. Lägg bullarna på galler och låt svalna under handduk.

9 kommentarer

  1. Sara

    De såg riktigt lyckade ut! Jag tror faktiskt jag ska prova det receptet när jag ska ha hem folk på kvällsmat nästa vecke, lite roligare än grahamsbullar va?

  2. yllet

    näe. nu blev jag hungrig. jag är en riktig brödbrud. kan inte se en god macka utan att bli sugen..!

  3. camilla

    Åh, nybakt bröd 😀 <3

  4. Love for Food

    Ja de är verkligen inte mycket som slår doften av nybakat bröd 🙂

  5. Vicki

    Inne och kikar i din blogg. Så roligt med en massa recept. Får titta igenom någare sedan. Fast bullarna såg jätte god ut så de ska jag nog ta och prova.

    Vicki

  6. HomeRiver

    Härlig blogg med fina bilder. Hit återkommer jag!

  7. Julia

    Hmm det här kanske jag skall testa. Har nämligen ansvar för en födelsedagsfrukost nästa vecka och vad passar inte bättre än nybaktbröd till? Stoppar nog i lite pumpakärnor och linfrön för att få de riktigt gott!

  8. Tre tjejer i köket » Kalljäst bröd över natten

    […] frukostbröd Annes scones Citronbröd Magnus frukostbullar Snabba fröfrallor Brytbröd med basilika Polentabröd på en halvtimme Frasigt bröd Matigt […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.