Champagneprovning

Förra veckan var vi bjudna på champagneprovning hos Bubbles Unlimited som presenterade sin verksamhet. Helene Mörtberg och hennes franska kollega Leonore Dassonville står bakom företaget och tanken är att göra det möjligt för svenskar att köpa champagne från mindre gårdar till bra priser via nätet. E-handeln startade 2008 och på hemsidan finns flera olika sorters champagne från fem producenter och i en prisklass som de hoppas ska kunna intressera bubbelkonsumenterna.


Helena botaniserar i Le Bruns sortiment

Både jag och Helena föll för en av deras mer prisvärda champagne; Le Brun Cuvée Tradition som är en fruktig champagne med små bubblor. Den skulle göra sig väldigt bra i min trädgård i sommar! Pascal Cez Rosé var en annan favorit när vi testade oss fram i sortimentet.

Förutom priset på själva champagnen (199-499:-) i deras webshop så tillkommer förstås frakt från Frankrike i samband med beställning (all leverans sker direkt från producenten eftersom Bubbles Unlimited inte får ha något lager i Sverige enligt svensk lag). Vi jämförde lite fraktkostnader i webshopen på  Le Brun Cuvée Tradition: flaskan i sig kostar 219:-/st och beställer man endast en flaska så kostar frakten  255:-. För sex flaskor är den totala frakten däremot 300:- vilket alltså motiverar ett större inköp framför en enstaka flaska. Å andra sidan så kan det ju bli ett prisvärt  alternativ om man planerar en större fest såsom bröllop etc. Tid för leverans uppges vara cirka 3-6 dagar med TNT.

Nå, vad tror ni om champagneköp via nätet? Finns det en marknad för det i Sverige? Flipp eller flopp?


Leonore Dassonville och Helene Mörtberg

3 kommentarer

  1. Filippa

    Jag tror det är en bra idé om än lite fel i tiden ? Förra våren hade det sagt “tjong” i orderboken men nu är jag inte säker. 😕

  2. Xtian

    deras sajt är hackad…

  3. Elin

    ojdå! vilken snubbe!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.