Blandade bönor med citron och fetaost

Det här kan ha varit den tråkigaste middagsveckan i hela mitt liv.

Vi hade bestämt oss för att planera middag för hela veckan och åkte och storhandlade för sju planerade middagar. Handen på hjärtat så har det varit en väldigt oinspirerande vecka. Varken jag eller maken har tyckt att det har varit så kul med denna framförhållning.

Dessutom så känns det som om det har blivit dyrare med denna planering. Men så är vi också båda ganska bra på att improvisera ihop mat utifrån vad vi har hemma i vanliga fall. Så från och med i morgon så kör vi på våra gamla rutiner igen med att handla mer spontant utifrån vad som är på extrapris och i säsong. Det känns skönt!

Det här är en enkel bönsallad som jag gjorde ikväll som tillbehör och som kommer att upprepas.

BÖNSALLAD MED CITRON OCH FETAOST

5 kommentarer

 1. Charlotte

  Så skönt att någon mer än jag tycker att veckomatsplanering är kreativitets-dödande och urtrist!! Det är säkert mycket praktiskt för en stressad flerbarnfamilj, men för mig skulle det aldrig funka! 😉

 2. Elin

  Skönt att höra att det inte bara är vi… Improviserad vardagsmat behöver inte vara så krångligt, idag hade vi pankopanerad sej, ugnsrostad potatis, tartarsås och gröna ärtor. Och det kom vi väl på en timme innan middagen typ 🙂

 3. Charlotte

  Jag ser matlagning som en konstart: det är klart att en konstnär måste se till att ha alla färger hemma – men han kan väl inte planera en vecka i förväg vad han ska måla från dag till dag heller – man ställer sig istället vid staffliet med färgerna presenterade på paljetten – och skapar utifrån känsla och humör… Jag mår vara en opraktisk drömmare, men som sagt var – för mig skulle matveckoplanering vara lika avtändande för matlusten som en gynekolog är för intimiteten.. (hoppas ingen tar illa upp nu)

 4. Erika

  Vi skriver lista för 1 vecka och handlar efter den. Sedan byts det dagar och annat dyker upp så i snitt lagar vi kanske 4-5 middagar från listan och resten blir spontant av vad som finns hemma och vad vi är sugna på. Att handla varje dag skulle aldrig funka, vi har för lite tid och för långt till affärerna om det ska bli någon mat meddans barnen har ork att äta. 😆

 5. Charlotte

  Nej jag menade inte att man skulle handla varje dag – snarare att man storhandlar och har varorna hemma, men låter dagsformen och spontaniteten bestämma middagen från dag till dag 😉 Men detta är ju bara min personliga åsikt – varken rätt eller fel.. Ville bara uttrycka att jag tyckte det var skönt att läsa att jag inte är den enda “slarvern” som tycker att veckoplanering låter lite trist 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.