Äntligen tre!

Sedan i oktober så har hon frågat i tid och otid om hon möjligtvis redan har blivit tre  och så har hon fipplat med sina små knubbiga fingrar för att försöka reda ut skillnaden mellan två och tre. Det har med andra ord varit en lång väntan, för vi har fått vänta till första veckan i januari för det efterlängtade Treårskalaset. Det var nästan skönt när hon väl fyllde tre så att vi en gång för alla kunde avsluta diskussionen om när hon skulle få ha sin födelsedag!


Hurra!

Vi var fortfarande kvar i England så farmor styrde upp treårskalaset. Födelsedagsbarnet fick välja partyhattar och tallrikar på Sainsburys och bjöd in sina engelska kusiner på en riktig plockmiddag. Farmor hade gjort i ordning en massa “fingerfood” som tilläts äta med händerna och när tårtan kom in så höll födelsebarnet på att svimma av förtjusning.


Party!

Här kommer middagsmenyn; förutom paj så blev det krustader fyllda med curry och kycklingröra, snittar med äggröra, vårrullar, samosas, korv, dippsås och så treåringens grönsaksalibi när hon själv får välja: oliver och inlagda rödbetor.


Tre år! Äntligen!

tidigare kalas:
1 årskalaset – blev aldrig ombloggat men var en ambitiös afternoonteabuffé
2 årskalaset – då var vi utan kök och köpte tårta på Gateau

En kommentar

  1. Nina

    Lite nyfiken på det där 1-årskalaset! Funderar själv på att fira min 35-årsdag med afternoon tea ( el sparkling tea med champagne till)för tjejkompisarna och är ute efter lite recept och tips.

    /Nina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.