Omelett med köttbullar och ostronskivling

Häromdagen så tror jag att jag såg den mest onödiga produkt jag någonsin har sett på mejerihyllan. Omelett på tetra! Vem vill ha tio vispade ägg blandat med lite tillsatser när man kan köpa äggen direkt som de är? Kom gärna med en motivering!

Vi gjorde faktiskt omelett i söndags. Med vanliga ägg kanske ska tilläggas. I åkte lite hackad lök, köttbullar, fina ostronskivlingar samt Crème Bonjours tärnade färskost med hasselnötter och valnötter toppat med lite vattenkrasse.

Hur gör du din bästa omelett?

18 kommentarer

 1. Charlotte

  Vill inte försvara tetra-ägg, men vill bara säga att i USA är denna produkt (självklart…) vanligare än äkta ägg… Irriterade mig mycket, men provade faktiskt egg-whites en gång – usch och fy – inge vidare……

 2. Lena

  Det enda jag kan tänka mig är om man typ ska göra en omelett ute i skogen och är rädd att paja äggen i ryggsäcken typ. Sen skulle jag själv äta nåt annat isf 😉
  Och jag är omelettkräsen, kör antingen på vanlig fransk eller rosso romantica-tomater och färsk basilika. Och lite havssalt såklart.

 3. Översättarhelena

  Jag gör omelett i en jättestor paellapanna. Det krävs om den ska räcka till tre tonåringar + två vuxna. Oftast blir det nåt i stil med spansk tortilla, men jag brukar eftergrädda den lite i ugnen (som en frittata), eftersom vissa här i familjen hatar om den är för rinnig.

 4. Elin

  Charlotte, du menar att man kan köpa äggvitor på tetra? Huh! Äggulor också i såfall?

  Lena, hm ja det skulle väl vara en anledning kanske, jag tror jag ska ha koll på ägghyllan i min affär för att se hur många tetror som försvinner framöver, det kanske är många omelettbakande skogsnissar på vår gata 🙄

  Helena, ugnen är bra, jag glömmer ofta bort det, det blir en finare omelett då!

 5. Maria

  Jag med mina konsistensnojor är av naturliga skäl ingen stor omelettkonsument. Men vi brukar ibland göra frittata i ugnen, om man har i matiga ingredienser som t.ex. skivad potatis och svamp och låter den “stanna” ordentligt så funkar det till och med för mig.

 6. maki

  :roll:Hej Tjejer!
  Har inte hunnit smaka.
  Brukar göra en egen glögg , men brukar köpa år Blossan för att spara min glögg i årsflaska!
  Jag tycker den blå flaskan är snygg. Hoppas den finns nu kvar till nästa vecka.
  Ha det gott

 7. ingridemilia

  Är det bara jag som tycker att det är bra med halvfabrikat?
  För en person som inte kan laga mat själv eller kanske snarare tror att hon inte kan det är det perfekt med omelett i tetrapack. Jag är ganska övertygad om att äggen i tetran innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som om man skulle röra ihop sin egen omelett. Självklart finns det tillsatser som inte skulle finnas i en hemmagjord men jag antar att det finns lika mycket där i som i mackan som annars skulle slinka ner. Maten är iaf lagad och varm, något som de kökshandikappade nog anser vara en lyx.
  Men, den måste ju vara god förståss och det kanske den inte är…
  Undrar om man skulle kunna sälja en vanlig äggkartong med instruktioner och engångsvisp för samma pris?

  Min absoluta favoritomelett är spansk potatisomelett, “tortilla de patata” med rosmarin i och gjord på ganska tjocka skivor potatis. En del lök och 4 delar potatis. Jag vill helst äta den ljummen med fransksenap och ett glas mjölk. Det är tokigt.

 8. Elin

  jag tycker det är skillnad på halvfabrikat och halvfabrikat. Om det förenklar en krånglig tillagningsprocess (man kanske misslyckas med sin egen aioli), spar tid, smakar väldigt gott, så är jag open minded att prova – men visst har vi skärt ner på väldigt mkt produkter här hemma som innehåller onödiga tillsatser.

  “Omelettröran” i tetrapaken förenklar möjligtvis att man slipper vispa äggen innan man häller dem i stekpannan. Vi pratar nog om sekunder här tror jag. Det svåra om man är ovan att laga mat är nog inte att vispa ihop ägg tillsammans med en matsked mjölk utan det är nog isåfall att inte bränna omeletten i stekpannan, men vem vet, de kanske lanserar färdiggräddad omelett såsmåningom 🙂

 9. Karin

  Omelett i tetra= ungefär lika onödig som den färdigskivade falukorven från scan…

 10. Annika

  Ja, omelett i tetra, såg det för någon vecka sedan, och var tvungen att ringa upp flera i min omgivning för att berätta för dem… I min värld känns det väääldigt onödigt.

  Vad gäller “ägg i tetra” som även finns rena äggvitor eller äggulor vet jag att detta, i alla fall i danmark, främst finns till och används till de rätter där ägget inte tillagas (sorbet, pasta carbonara osv). I Danmark är nämligen salmonella inte helt ovanligt… och med det som anledning är ju tetraäggen bra…

 11. xtian

  Nånstans känns det som om vi på Redaktionen skall komma till tetra-omelettens försvar här….men vi står svarslösa. För det här är bara ren dumhet.

  Vi kan applådera den kreativa tanken…men kanske skulle den stannat kvar på utvecklingsavdelningen?

 12. Charlotte

  Elin – jo, det fanns alltså äggvitor såväl som “hela” ägg (gulor plus vitor) på tetrapack. Några förpackningar med enbart gulor såg jag inte till. Äggvitorna används till egg white omelet – “nyttigare” (färre kalorier) än vanlig omelett.. Går att beställa på varenda frukost-kafé..
  Men nej – tetra-äggen smakade inte alls gott – hälften “kokade bort” i pannan eftersom de förmodligen var utdrygade med vatten och annat trams. Kanske något för Obama att ta tag i framöver? 😉

 13. Staffan

  Jag gör gärna omeletten naturell o lägger på lite knaperstekt bacon, skivad avokado, jalapeno, vårlök och korriander precis innan jag viker ihop den och serverar.

  På matboken.se lades det som en händelse nyligen upp ett recept på en god bondomelett.

  Jag kan också tipsa om att vi har fått en supersnygg emaljerad traktörpanna från Jamie Oliver som ett pris till novembermånads bästa recept.

 14. Karin

  Jag har sett de där tetrorna i min ICA affär en längre tid och också funderat på vem som köper dem. Jag har sett att man flyttat omkring dem till olika ställen i affären så de kanske är svårsålda.
  Det har ju länge funnits äggvita och äggula och äggmassa för storhushåll, men då handlar det om att det är massor med ägg som skall knäckas…
  Jag tror att man testar en färdig produkt på konsumentmarknaden. Det var så vi fick fonder en gång i tiden…
  När jag växte upp var bondomelett på färdig pytt i panna snabbmat i familjen.
  Jag äter massor med omeletter både vanliga franska och med grönsaker i och tycker det är jättegott. Nu blev jag sugen på syltomelett med vispade vitor och ugnsomelett med stuvning…

 15. Charlotte

  Min favoritomelett är ugnsomelett ( i långpanna) med champinjonstuvning ovanpå. Stuvningen ska nästan ha lite “skinn” på sig – som på de där varma mackorna med champinjonstuvning i ugnen, som daghem och fritids brukade servera när man var liten… Den omeletten gör min mamma bäst – mormor är också bra på det – men själv får jag aldrig till det lika bra.. Förmodligen är kanske hemligheten grädde eller nåt i stuvningen.. 😉

 16. Charlotte

  PS. Av någon anledningen brukar denna omelett finnas på vårat julbord – och tillsammans med spenatstuvning och köttbullar och skinka utgör den min julbordsfavvo! Någon annan som har omelett på julbordet?

 17. Carin

  Jag missade det men har hört talas om det, Jamie Oliver har sågat just den här typen av produkter. Av flera skäl. Ofta var äggen inte från hönor som har det så bra och det “glömmer man bort” att nämna, sen är det ägg av sämre kvalité som hamnar här, lite kross, lite för mycket blod osv. Kanske inte så kul om man ser det från de aspekterna:?: Alltså, ytterligare skäl att dissa produkten, utöver att det i dagens samhälle med ifrågasättande av onädiga förpackningar känns helt fel att packa om något som naturligt levereras i en förpackning som i sig ger god möjlighet till förvaring och bra hållbarhet… ❗

 18. Elin

  Måste bara berätta att jag blev stoppad av en tjej som delade ut omelett-tetror gratis vid min mataffär häromdagen. Tre personer sa nej till tetran när jag gick förbi henne första gången vilket kändes ganska skönt. När jag kom tillbaka ville hon hemskt gärna att jag skulle prova ett paket med omelettröra för “det är ju så skönt att den är färdig” och när jag försökte förklara att det kändes minst lika enkelt att knäcka äggen hemma så sa svarade hon (säkert tre gånger) “jamen nu är det här en produkt som de har kommit på att de vill ta fram”. Nu när jag läser Carins kommentar ovanför så känns det som att jag förstås varför… brrrrrr!!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.