More vinegar, please!

Estrella Salt&Vinegar

Jag jublade när jag läste hos Salt och FastFoodLovers att Salt&Vinegar-chipsen skulle göra comeback i Estrellas sortiment. Jag utbrast till och med i ett Fylkingskt äntligen!

Sen har jag letat i chipshyllan i varje butik jag besökt men inte förrän i fredags hittade jag dem på ICA Supermarket i Ringen. Så i helgen parkerade vi oss förväntansfullt i soffan framför en film med chipsskålen inom räckhåll och tyvärr – betyget blir bara knappt godkänt, de är alldeles för mesiga i smaken (eller så var våra förväntningar för höga). Hur som helst, en vädjan till Estrella – ge oss mer vinäger PLEASE!

Jag tackar Stellan för att jag får låna bilden!

15 kommentarer

 1. Helena

  Jag köpte en påse när jag var nere hos mamma och pappa i Karlskrona förra helgen. Påsen ligger dock fortfarande i deras skafferi, om ingen av dem har ätit upp den. Jag glömde bort chipsen! Måste göra ett test snart.

  Däremot vet jag att salt- och vinägerchipsen från Taylor& Jones är supergoda!

 2. Lars Hultman

  Hos min lokala matnasare blev svaret “Naturligtvis inte!”, på min fråga om de hade Salt&Vinegar-chipsen. Och efter att ha fått provsmaka dessa chips förstår jag matnasarens omtanke om kunderna. Stort tack. För det var vidrigt.

 3. jessica

  Måste genast testa, älskar ju salt och vinäger, men de ska ju smaka.. att de är mesiga i smaken bådar inte gott.. 🙂

 4. Elin

  På sätt och vis så kanske det är bra om de floppar, annars så kommer det ju sluta med att jag äter ett par jättepåsar i veckan och går upp 10 kilo över vintern. Det jag kan sakna i Sverige är små påsar av chips a 30-40 gram som är vanliga i England. Det är oftast ganska lagom tycker jag 🙂

 5. Linruz

  De måste jag testa. Har hört talas om just den smaken att den ska va så god.

 6. Örjan

  Intressant att Ni refererar till Salt aka Stellan. Är det för att retas med honom??
  Han tycker ju inte om vinägerchips.
  Men annan bloggare som gillar chipsen

  Själv har jag aldrig smakat, måste nog ut och försöka hitta en påse.

 7. Maria

  Helena: Glömma chips? Hur är det möjligt? 😯

  Lars Hultman: Smaken är som bekant delad, jag brukar gilla vinägerchips, därmed inte sagt att alla gör det.

  Jessica: Du kanske gillar dem mer än jag?!

  Elin: Där sa du ett sanningens ord!

  Linruz: Ja det finns bara ett sätt att ta reda på om man gillar smaken eller ej, genom att testa.

  Örjan: Jag är fullt medveten om att Stellan inte gillar dem, men refererar till honom eftersom det bl.a. var där jag läste nyheten först, absolut inte för att retas med honom!

 8. Leffe

  Hej hej!

  Tänkte höra om det finns någon chans att du kan ge mig något bra recept på lunch att käka på jobbet. Är nämligen rätt trött på gorbys och varma koppen. Har t o m kastat ihop en tävling bara för att få nya idéer och inspiration. Delta gärna om du har tid och lust

  Leffe

 9. Ann-kristin S

  Å för en underbar nyhet, jag har letat efter dom helt sedan jag var i England för 11 år sedan .
  Världens godaste chips

 10. Anders

  Ahhh, malt vineger… kan inte låta bli att tipsa om mina två bloggposter om brittisk matkultur:
  Brittisk matkultur: Delikatesser jag älskar – del 1
  Brittisk matkultur: Delikatesser jag älskar – del 2

 11. Jesper Värn

  Mmm. De är lite mesiga. Har man möjlighet tycker jag att man kan hitta bättre brittiska varianter, på t.ex. “The English shop” (här i stockholm finns en i söderhallarna, t.ex.) och då gillar jag Walkers eller Highlands bäst, men i sverige används ju väldigt sällan maltvinäger ens till något annat, så att man i sverige skulle få chips som faktiskt smakade något är kanske en utopi.

  Jag tycker emellertid att chipsen från Estrella är “helt ok för att vara estrellachips”.

  Och kul att även ni har skrivit om det här – jag skrev om det bara någon dag före Er på krubb

 12. Emma

  Jag kanske är lite udda, men jag gillade verkligen inte dessa chips 😮
  De var alldeles för beska 😮

 13. Malin

  Helt klart är ju att vinägersmaken är något som man antingen gillar eller inte alls gillar. Och gillar man vinägersmaken, då tycker man garanterat att engelska chips är godare än Estrellas. Men man kan å andra sidan, om man inte får tag på såna, tänka sig att äta Estrellas variant hela vintern och gå upp flera kilo. För att man gillar vinägersmaken. Men om man nu gillar vinägersmaken, och råkar bo i Stockholm eller Göteborg: då ska man absolut handla på English shop istället. Walkers har visserligen också de lite natriumglutamat i sina chips, tyvärr, men de har inte som Estrella även socker! Så för smaken, den bra storleken (finns i 6x25g-pack) och det renare receptet, satsa på originalet!

 14. Jenny

  Tänkte precis samma när jag såg dem! JAAA!

 15. Matblogg.se - Äventyr i matens värld

  En berättelse om Vinägerchips…

  Jag blev helt kär i vinägerchips när jag var femton och det skedde helt
  och hållet av en slump. Jag och en kompis hade köpt hårfärg och skulle hem
  och färga håret på varandra. På vägen till bussen passerade vi en dam som
  stod och sålde ch…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.