Moghrabiah med västerbottensost och paprika

Det är så mycket bönor och gryn i mitt skafferi som inte fanns när jag växte upp. Vad åt vi egentligen?! Jag minns mest kalops med kokt potatis som vardagsmat. Gryn sågs nog mest som korngryn i den hemkokta pölsan som serverades med inlagda rödbetor. Nu många år efteråt så är det nästan en hel hylla med bara olika gryn här hemma.

Moghrabiah är den sk israeliska couscousen som vi har bloggat om förut. Numer finns den i den vanliga mataffären tack vare Frebaco. Första gången jag kokade dem så var de kanske lite sådär men jag insåg efteråt att jag kokade dem lite för länge. De behöver lite tuggmotstånd och för min del så behövs även salt och peppar innan servering.

  • Här är det moghrabiah i en sallad tillsammans med paprika, tomat och basilika.
  • Det är även ett par nävar riven västerbottensost – och det blir en riktigt bra kombo med osten.
  • Därefter har couscoussalladen rörts ner i en blandad grön sallad vilket inte syns på bilden och toppats med en enkel limedressing. Gott!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.