Södermalms Delikatesser

Södermalms Delikatesser

I en söt liten lokal på Torkel Knutssonsgatan ligger Södermalms Delikatesser, det känns lite som att kliva in i ett skafferi fyllt av godsaker!

Södermalms Delikatesser

Här säljs en mängd olika delikatesser, många i snygga förpackningar – bra när man letar gå-bort-presenter! Jag har handlat Kusmi tea och smarriga lavendelskorpor från Charlie’s House, men i diskarna finns även olika ostar, charkuterier, oljor, kryddblandningar och mycket mer.

Södermalms Delikatesser

Det finns även några barstolar i lokalen så att man har möjlighet att äta en enklare lunch, t.ex. någon av de smakrika grillade mackorna. Min senaste macka bestod av baskisk fårost och kronärtskockscréme på surdegsbröd serverat med rotsakschips, mycket mumsigt! Jag kommer återvända, även om butiken ligger lite avsides från mitt jobb.

Södermalms Delikatesser ligger på Torkel Knutssonsgatan 31, du tar dig enklast dit med t-banans röda linje till Mariatorget. Öppettider: mån-fre 11-19, lör 11-15.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.