Vad äter du när du är ensam hemma?

När sambon är ensam hemma så äter han gärna ett halvt kilo revbensspjäll som har grillats långsamt i ugnen. Han har inte speciellt mycket tillbehör. Tror det är BBQ-sås och öl ungefär. Jag brukar dessutom påminna honom om att göra “steak-and-kidney-pie” när jag inte är hemma så att jag slipper njurarna som ligger i frysen, ja det är väl en av få saker som jag verkligen inte äter.

När det är tvärtom, att jag är ensam hemma, så blir det gärna en bra köttbit serverat direkt på bröd. Ciabattabröd finns som bakeoffbröd att ha hemma i frysen och sedan så är det bara sås och grönsaksalibi som saknas. Finns ingen sås i kylen så funkar tex färskost med pepparot. Fetaost eller fårost tillsammans creme fraiche är en god sås och på bilden nedan så syns den ack så ljuvliga bearnaisesåsen. Det här är bland de bästa fuskmiddagar jag vet när orken tryter!

11 kommentarer

 1. Rebecca

  Det är ju när man är själv som man kan äta precis det man vill :smile:. Själv väljer bröd från Lux dessert&choklad med goda ostar, skinkor och grönsaker.

  Ett tips: Fråga butikerna om du får köpa fryst ogräddat bröd, av det de gräddar själva. Det finns betydligt godare sorter än de som säljs från t.ex. Dafgård. Jag brukar fråga, och ha ett lager olika ciabatta och portionsbröd i frysen att grädda när lusten faller på.

  Trevlig helg.

 2. Catty

  gud vad gott 🙂

 3. Sara

  Det är då jag syndar med någon riktigt god köttbit och tillbehöret varierar! Eller så beställer jag thaimat eller liknande 😀

 4. Lallis

  Alltså, nu blir jag ju bara lyrisk!
  Den där mackan ser inte ut att gå av för hackor:)
  När jag är hemma själv så äter jag gärna också en macka av matigare slaget. Typ Blt.
  Men jag brukar få prata med mig själv först så jag inser att det KAN vara kul att laga mat till mig själv innan. 🙄

  ha en fin helg.
  Kram lallis

 5. KarinW

  Ska komma ihåg den smarriga mackan när jag blir ensam nästa gång! Blir slarvig med maten när jag är ensam,ska bli ändring på det!

 6. Emma

  Nu äter jag ju i och för sig alltid själv men om orken tryter någon dag så blir det smörgåsar av olika slag. Stora smörgåsar med kött eller kyckling och grönsaker.

 7. Christina

  🙂 Är det inte konstigt hur lyriska vi blir över att vara ensamma hemma och få äta vad vi vill? Att man gör en lite fest av det hela. Generellt sett är det ju inte kul att laga mat åt bara sig själv, men ibland så …

  Själv kan jag göra det enkelt för mig och köpa en trave mellanösternbröd — dom där tunna sakerna — och en stor låda hummus och taboulee. Sen har jag lyckats kladda ner hela soffbordet.

 8. Marie

  Det låter ju grymt ambitiöst för en middag när man är ensam hemma. Mina ensammiddagar blir aldrig seriösare än en sallad, hämtmat eller en stor godisskål, haha.

 9. Charlotte

  Hämt-sushi om jag är stressad eller min specialarsallad av mörkröda kvisttomater, rödlök, ruccola, stekt svamp, avokado och räkor! Balsamicodressing över och baguette till! Självklart äts den direkt ur salladsskålen medan min favoritmusik omfamnar min lägenhet och min kandelaber sprider stämning. Baguetten används för att suga upp dressingen … Helst intas ett litet glas rött vin till det… bara för mig..

 10. Karin

  någon gång Max-mat eftersom vi råkar bo granne med dem, annars sallader av olika slag, gärna med chèvre & päron eller serrano, tomater, god dressing & mozzarella…och kanske vin till det 😉

 11. Reuben sandwich » Tre tjejer i köket

  […] långa listan av guilty pleasures så måste jag erkänna att jag gillar matiga mackor till middag. Min kärlek till steak sandwich känner ni ju redan till och den förekommer i ett otal  variationer hemma hos oss på trötta […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.