Äppelmynta och sommarkyndel

Jag vet inte om det händer så mycket i våran trädgård. Alla köpta frön är inte sådda och alla planer är inte färdigsmidda för den kommande säsongen. Men några projekt är på gång och här är två nya bekantskaper som jag inte kunde låta bli att köpa häromdagen:

Det här är äppelmynta. Mynta är ju ett återkommande ämne i mina inlägg och jag har köpt frön för att så vanlig mynta i sommar. Den här plantan doftar både äppel och mynta – helt underbart! Jag hoppas den kan bli bra komplement i sommarens efterätter. Eller kanske för att göra eget te med?

Och så sommarkyndel. Vad vet jag om kyndel? Inte ett dugg faktiskt. Men jag vet förhoppningsvis mer när sommaren är slut!

10 kommentarer

 1. KarinW

  Oj vad spännande ,inte hört talas om de där örterna, har själv bara nån mynta som sprider sig som ogräs. De kommer att dyka upp framöver i recept, det blir kul!

 2. Pernilla

  Spännande. Men du vet väl att det är bäst att plantera alla myntor (inkl kungsmynta = oregano) i krukor, annars kommer du om några år ha dem precis överallt i trädgården. En nedgrävd hink utan botten räknas också som hink.

  Ett tips från en som oavsiktligt har fått oregano som marktäckare i ett stenparti.

 3. Elin

  Ja äppelmyntan har åkt i en stor kruka medan kyndeln är i rabatten. Är oreganon också en sådan vildväxare?

 4. tävling

  Hej, er blogg är med på topplistan.
  Skriv gärna om ni vill ha era bilder på sidan
  Lycka till

 5. KarinW

  Grattis på er! Vad kul!

 6. tina

  vi gör te av våran äppelmynta ibland. gott! i övrigt har jag lite svårt att veta vad jag ska göra med den. ser fram emot tips och inspiration härifrån! 🙂

 7. Pernilla

  Sent svar efter helg med kamera i skärgården… JA, oreganon växer tokstarkt och sprider sig som ogräs. Kan väl vara trevlig ibland, men bara en krydda i örtagården känns väl sådär.

 8. yvonne pira

  Hej! Jag har kungsmynta i min trädgård den luktar gott
  pepparmyntan också.

  Västeråsdamen.

 9. Dalslandstjej

  Hej,såg på tradera att det fans en äppelmynta,Den var ny för mig,,,,,ska köpa en planta och testa imin trädgård,

 10. Cissi

  Jag gjorde krusbärs och äppelmyntasaft som fick bli marmelad/sås då jag tog krusbären lite tidigt. Himmelskt god och jag kan tänka mig att änvända den både till ost och kex och kanske till lite glass? Annars har jag både frusit in hela blad och torkat blad till höstens drinkar! Mojito är fantastiskt god med äppelmynta!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.