Lunch på Aquaria

Vad tror ni om att blogga om museiluncher under årets föräldraledighet?! Tidigare museispaningar har varit småkakor på Nationalmuseum och sopplunch på Etnografiska museet.

När svärföräldrarna var här för ett tag sedan åkte vi till Vattenmuseumet Aquaria på Djurgården. Det är ett ganska lättsamt museum som passar småbarn. Mest uppskattat för vår tvååring var att att krypa under (!) akvariet med hajar och att spana i den coola murenan. Dessutom – enklaste sättet att ta sig till Aquaria är med Djurgårdsfärjan från Slussen och det är en turistattraktion i sig förstås.

Deras lunchrestaurang bjuder inte på några kulinariska överraskningar utan serverar ost-och-skinkmackor, paj, pastasallad och bakad potatis. Kakbuffén är generös och ej att förglömma: deras utsikt mot Skeppsholmen och alla förbiputtrande båtar är faktiskt grym vilket plussar upp lunchbesöket avsevärt. Så alltså; det är mer utsikt än mat du får för pengarna,

Två portioner med bakad potatis och skagenröra + dryck och en barnportion med pannkakor kostar totalt 250:- och sedan får du lägga till 80:-/vuxen för inträde. Kaffe ingår tyvärr inte. Det är alltså inte helt gratis men för budgetturisten finns ett sött litet växthus utanför restaurangen där man kan äta medhavd matsäck.

I restaurangen.
Gott om plats på en måndagslunch.
Snabbmickrade pannkakor och en helt ok skagenröra.

4 kommentarer

 1. KarinW

  Vad kul det låter att va föräldraledig i en storstad,(fast dyrare!)
  mycket att välja på. När jag hade mina små turades vi alltid om några föräldrar att träffas hos varandra,fast det var också kul.
  Bor man i skogen så!

 2. Rebecka

  Extra minus för att det enda denna resaturang kunde erbjuda som var mjölkfritt när vi var där var bakad potatis 🙁 . En rätt som iallafall vår 6-åring inte föredrar (läs äter alls). Detta trots att jag skulle gissa på att en av den största målgruppen på Aquaria är barnfamiljer. Och det blir ju allt vanligare att man upptäcker mjölkallergi/laktosintolerans hos barn. Jämför då med Junibacken (som ju också ligger på Djurgården) som har både köttbullemeny och pannkaksmeny som går att få både gluten, ägg och mjölkfri! MER SÅDANT!

 3. Elin

  Karin, jag är ju själv uppvuxen i skogen så jag minns att vi vara glada som fick gå på Kyrkans Barntimmar, för det var det enda alternativ som fanns 🙂
  Sedan så är det ju ofta krångligt att ses hemma hos varandra här i Stockholm om man bor på varsin sida på stan och kanske behöver åka kommunalt, då är det enklare att ses i stan nästan, tex på Kulturhuset har de en bra barnavdelning som är alldeles gratis 🙂

  Rebecka, bra att Junibacken har bättre koll! Kom gärna med fler tips om barnvänliga ställen som har koll på mat som fritt från gluten, ägg och mjölk!

 4. Camilla

  Tekniska muséet har en riktigt bra restaurang, har nu iofs ingen koll på gluten, ägg och mjölk, men både vuxna och barn har varit nöjda och belåtna när vi varit där.
  Ett plus är också att det är ett museum som barnen kan leka och exprimentera lite på.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.