Tomat och mozzarellagnocchis med bacon och parmesan

Duktiga mammor gör sina egna gnocchis. Vi andra som inte hinner, köper dem färdiga och gör en ultrasnabb middag – det tog nästan längre tid att duka bordet än att laga maten. Tvååringen åt gnocchis så att lockarna yrde!

GNOCCHIS MED BACON OCH PARMESAN

 • Dessa gnocchis från Rana är fyllda med tomat och mozzarella. Stek dem i smör ett par minuter och servera dem med bacon och parmesan.
 • Pynta med torkad basilika på toppen.

15 kommentarer

 1. kinna

  Det här lät väldigt gott och varför ska man inte kunna få köpa färdigt någon gång?

 2. KarinW

  Oj vad det lät gott, har aldrig smakat gnocchi, får sätta upp det på önskelistan!

 3. Queen Sofie

  Hej tjejer! Ni som är så duktiga, kan ni inte tipsa om lite bra GI mat med liiiite kolhydrater och myyycket protein och grönt? Jag ska snart börja äta lite mer efter min viktminskning på 13 kg (Läs http://www.queensofie.se) Så det hade varit kanonroligt med lite tips från er! / Sofie

 4. Elin

  Kinna, man vill ju inte spräcka illusionen om att vara den där fantastiska människan som gör ALLT själv 😉

  Karin, gnocchiutbudet varierar en del, och med tanke på att ingredienserna är ganska få så kan de kännas dyra att köpa, det är därför som jag känner att jag borde göra egna, men samtidigt så är det bra med snabba genvägar ibland när alla är hungriga och mat bokstavligen behöver trollas fram…

  Sofia, åh tack! Jag vet inte om jag är den rätta att fråga om GI. Jag har fullt upp med att få i mig tillräckligt med energi pga sex månaders graviditetsillamående och numer intensivt ammande. Men jag gillar många av produkterna som används i GI-kosten som sådan, speciellt utbudet av bönor och olika grynsorter som numera finns. Men kika på http://www.nlife.se/ så kanske du hittar lite inspiration ?

 5. Erika

  Inhandlades igår.:razz: Får se ikväll vad ungarna ger för betyg, och om vi vuxna hinner smaka några. Tack för tipset, det var nog inget jag skulle köpt annars.

  Vad gäller priset och att “duktiga” mammor gör egna….. jag betalar hellre för sånt (halvfabrikat) och umgås med barnen.:smile: Igår gjorde vi två lakritskakor med citron. (Allt om mat) Ungarna vispade och hällde så ingredienserna yrde. Och en del lakrits försvann….. Ska bli spännande att höra vad det tycker om smaken.

 6. Elin

  Erika, den där kakan förföljer mig just nu, jag har den bokmärkt men har inte hunnit göra den, blev den bra?

 7. Servitrisen

  Vilken härlig sida ni har byggt upp tillsammans, hit kommer jag absolut att återkomma!

 8. Erika

  Elin: Jodå den blev bra, men nog är det en “vuxenkaka” allt! Godast nygräddad men helt ok även idag. Lakritsen smälte och rann ner till en platta på botten. Lite segt att skära. Det hade varit roligare om bitarna “stannat” kvar i kakan. Vi skar 5×5 mm småbitar och la på. Kanske mer mjöl hade gjort den stadigare, eller om man tagit ut kakan efter halva tiden och lagt på lakritsen då… Själva kakan var härligt seg och frächt citronsmakande. Det doftade underbart i köket!
  Gör den, tillsammans med sockergrynet!

 9. Emma

  Jag har också smakat de där och de är verkligen jättegoda. Föredrar de med fyllning framför vanliga, köpta alltså.

 10. Elin

  Erika, vet inte om det råder lakritspajsfeber just nu men Käck var slutsålt här hemma i vår närbutik! De kanske passar ännu bättre i muffins så kanske fyllningar “stannar” bättre i smeten?

  Emma, håller med!

 11. Erika

  Elin: Du vet väl att de säljer minikäck i småpåsar. Typ Haribo-storlek…. Det är ungefär halva priset mot att köpa “Käck-stängerna”. Jo… visst har det varit slut norr om Dalälven också… tror nog många tyckte det var ett roligt recept och testade.

 12. Lisa

  Jag älskar också färdiga gnocchi. Just att steka dem är mums. Jag steker dem ännu hårdare så att de blir lite knapriga. Men det kanske är perverst?:wink:

 13. Erika

  De ofyllda gnocchin gick inte hem hos barnen. Fast då hade jag bara kokat dem. Steke upp dem med tomat och bacon och ett glas rött till. Trevlig fredagsmiddag.

  Får testa den fyllda varianten nästa gång, får se om de gillar dem bättre.

  Och lakritskakan gick inte heller hem där…. 😉 Sonen tyckte vi skulle göra chokladkaka nästa gång istället….

 14. Elin

  Lisa, det är lite av en konst att få dem knapriga och inte att de blir mer degiga än var det var innan, möjligen är det degiga resultatet lite mer perverst?!

  Erika, testa de fyllda och kör dem i pannan nästa fredag! Och mer vin!

 15. Erika

  Ska bli!! 😀

  Har dock varit till Maxi 4 dagar i rad nu… till makens glädje/förtret… då slipper han handla men det blir betydligt dyrare när jag gör det. Hur blir det så???

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.