Fjällyoghurt Jordgubb

Sedan tidigare så är jag barnsligt förjust i Milkos Fjälllyoghurt med Hjortron som gärna får en VIP-plats på söndagsfrukosten. Jag är inte alls så mycket för de slabbiga lättyoghurtar som alltmer dominerar i kyldisken, utan jag föredrar dem som ligger på cirka sådär 3% fetthalt. Så när det kom ett produktprov i veckan på en ny variant av fjällyoghurt med 3,6% fetthalt så blev förväntningarna höga vid frukostbordet:

Jag gillar det här. Så pass mycket så att jag medvetet gömde paketet för den övriga familjen. Framför allt för att det är krämigt så som jag vill att en yoghurt ska vara och sedan gör den även gott för själen genom att vara både ekologisk och kravmärkt. Det är inte för sött eller för sockrigt och tycker man av någon anledning att det smakar för lite jordgubb så ska man komma ihåg att det inte finns några aromämnen tillagda i produkten enligt innehållsförteckningen (håhå, jag håller på att läsa Den Hemliga Kocken just nu, om ni undrar)

Hjortronvarianten kommer nog fortsätta att vara min absoluta favorit i fjällyoghurtsortimentet, men jag gör tummen upp för jordgubbsvarianten och i sommar så kommer den med all säkerhet få sällskap med färska jordgubbar ute i trädgården!

8 kommentarer

 1. Rebecca

  Vad härligt att den fick högt betyg. Min favorit är hjortron, men nu ska jordgubb inhandlas!
  Tack för en otroligt bra blogg.

 2. Maria

  Och jag gillade mitt smakprov också! Väldigt god jordgubbssmak! 🙂 Det gäller att skaka förpackningen vid varje upphällningstillfälle för annars har den en tendens att vara lite lös tyckte jag.

 3. Ulrika

  Hej! Hjortron är också min favorit, men jordgubb var helt ok. Jag äter den varje dag med osötad müsli, kanske lite fett men gott!

 4. Helena

  Tack för tipset, låter supergod! Har precis läst klart Hemlige kocken och har nog blivit lite skadad jag med!

 5. Noac

  Är i slutet av boken och man blir allt lite skakad av all den dåliga maten vi äter. Man blir oerhört medeveten om vad man stoppas i sig, nackdelen med boken är att inköpsrundorna tar mycket längre tid

 6. Stina

  Hej, Den hemlige kocken vill skrämma oss och få alla livsmedelstillverkare att vara busar. Så är det inte. I Sverige har vi Livsmedelsverket som ger de riktlinjer som ska efterlevas. Många tillsatser har faktiskt en funktion, som kan vara avgörande för livsmedel som ex ska transporteras, varmhållas eller förvaras en längre tid i kyl. Vi kan dock kliva tillbaka till mitten av 1800-talet och enbart äta det som säsongen bjuder och den egna gården kan tillverka. Men så ser inte verkligheten ut, eller hur! Men visst ska livsmedelstillverkarna ta sitt ansvar. Hälsningar Stina

 7. Elin

  Jag tror inte att det är fel att bli mer medveten om vad maten egentligen innehåller och varför den gör det. I och med det så känns det också mer motiverat betala mer för vissa produkter i butiken. Men visst, det kan bli svårt att hinna kärna sitt eget smör på morgonen innan man går till jobbet 😉

 8. rikard

  Ja, den är verkligen god. Faktiskt ett mycket bra substitut till egengjord blandad med färdigköpt fil/yoghurt. Och då köper jag aldrig färdigköpt indusstrisylt. Köper vissa sorters marmelader och safter dock.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.