Chokladknäck

Behövs det ett recept på en sådan enkel sak som knäck? Kanske inte. Men jag är väldigt förtjust i chokladvarianten och tycker personligen att den är godare än den vanliga. Här hemma görs de inte i mikron utan alltid på mammas vis i stekpannan med det hederliga “dropptestet”.

CHOKLADKNÄCK

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3/4 dl hackad mandel
  • knäckformar
  1. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en tjockbottnad teflonpanna.
  2. Koka upp utan lock och låt det småputtra. Knäcken är klar när smeten håller för kulprovet: häll en droppe knäcksmet i kopp med kallt vatten. Knäcken är klar om smeten stelnar och går att rulla till en kula. Koktiden är ca 15–25min.
  3. Rör ner finhackad mandel och häll knäcken i knäckformar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.