Brödbak

I eftermiddag har jag bakat bröd. En sensation med tanke på att det inte ens händer en gång per år. För ett tag sedan hittade jag ett mycket enkelt recept i en tidning och det passade ju mig alldeles utmärkt.

Bröden blev lite brända och jag skyller allt på gasugnen. Det är ingen lätt match att få ugnen att hålla den temperatur man vill ha och så blir det ju inte enklare av att all värme kommer underifrån.

Nu njuter jag av att det luktar nybakat bröd i hela lägenheten och tänker att det är alldeles utmärkt att starta helgen så här. Bildbevis kommer så klart – om ett par dagar!

9 kommentarer

 1. Elin

  Det känns som om vi behöver bildbevis innan vi tror dig 😯

 2. Maria

  Jag är djupt chockad! 😯

 3. Oskar

  “I eftermiddag har jag bakat bröd” står det. Och inlägget är postat kl 12.36. Skumt. Mycket skumt.

 4. Maria

  Oskar: Inte alls konstigt, det var tidszonen på bloggen som blivit knas i samband med problemen med webbhotellet i måndags. Du skrev ju inte din kommentar kl 13:53 heller… 😉 Men nu ska ordningen vara återställd igen!

 5. Oskar

  Aha! Jag trodde hela brödbakshistorien var fejk! 😉

 6. Eva

  Jag har också gasugn och det tar ett tag innan man får kläm på speciellt bakandet. Ett tips är att grädda i övre delen av ugnen och att ha en plåt under gallret.

 7. Helena

  -> Eva: Att ha en plåt under gallret låter som en väldigt bra idé. Jag antar att plåten fördelar värmen som kommer underifrån. Kruxet med gasugnen är ju att det inte hjälper att ställa formar e t c högst upp, det blir ändå bränt i botten. Tack för tipset! 💡

 8. Eva

  Jag har inte bränt vare sig bröd eller lasagner sedan jag började med en plåt under. Om jag däremot ska göra varma mackor eller pizza, där man vill ha lite “fras”, har jag ingen plåt under.

  Lycka till!

 9. Martin

  när kommer det där bildbeviset för alla tvivlare?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.