Indisk gourmetmat i Kensington

När jag var i London häromveckan hoppades jag på bra indisk mat. En snabbgoogling visade att det fanns en populär indisk restaurang inte långt från mitt hotell vid High Street Kensington. Trött och förkyld gick jag dit med förhoppningen om att äta en curry och läsa en tidning i godan ro.

Zaika visade sig vara en indisk restaurang utöver det vanliga och när jag stod i dörren tvekade jag om jag skulle gå in. Stället är toksnyggt och långt ifrån de kvarterskrogar som jag brukar äta indisk mat på. Lite fånigt kändes det att äta här själv. Men hungrig var jag och när jag funderade på när jag skulle kunna prova något liknande igen utan trotsiga smågryn i sällskap så, well jag har ju trots allt en matblogg att sköta också!

Det här skulle kunna bli en enda lång text med superlativ men jag blev verkligen överförtjust i detta ställe. Allt var perfekt. Inredningen, musiken, atmosfären och inte minst maten. Deras meny är lång och allt allt allt verkar gott så till slut kapitulerade jag och bad om avsmakningsmenyn rakt upp och ner efter att kalkylerat optimistiskt i stil med “är jag här själv så blir det ju ändå halva priset”. Så 39 pund senare så hade jag ätit sex fantastiska rätter!

Bilder togs förstås men ett litet gryn här hemma har tyvärr raderat hela minneskortet på mobilen så jag bjuder helt enkelt på menyn rakt upp och ner. Först kom en liten amuse i form av en currydoftande soppa. Fler kom på vägen senare. Bland annat en passionsfruktsgranité som var alldeles bedårande. Möjligtvis hade jag kunnat hoppa över lammrätten på slutet för jag var redan mätt och full av intryck att det räckte och blev över. Det här kommer jag minnas länge!

Scallop in kokum and lime leaf “foam” chili and garlic mash

Chicken marinated in black spices and masala cheese/crispy duck with chat masala

Tandori Grouper marinated in ginger and chilies, Indian cous-cous in a champagne and cardamom sauce

Spiced wild mushroom rice, mini papadum & tomato makhni icecream

A classic kashmiri dish cooked with diced lamb in a rich onion and tomato sauce, saffran rice

Pinekernal, cashew & pistachio brittle with silky chocolate mousse, masala tea ice cream

Om det här är värt en omväg i London? Ja faktiskt. Enkom för den underbara desserten. Och baren vid entrén är värd ett stopp både före och efter maten!

Hitta hit: No1 Kensington High Street, London W8 5NP. Närmaste tunnelbana är High Street Kensington och du hinner kika in på fantastiska Whole Food Market och Habitat på vägen dit!

2 kommentarer

  1. Susanna B.

    Jag måste erkänna att indisk mat har blivit min favorit. Varje gång jag äter det så blir jag överrumplad av alla smak sensationer och undrar hur jag kan uppskatta “vanlig” mat igen. Men, det har blivit att vi äter indiskt ungefär en gång iveckan. Och det räcker för då kan man verkligen se fram emot det. Mums!

  2. Anders Wennerwik

    Finns ett mindre ställe runt hörnet (Gloucester Road) som heter Memories of India. Väldigt vänlig personal, snabb servis och bra priser för området. Min favorit är Chicken Korma, Pilau rice och Keema Naan. Efterrätt: Färsk Indisk Mango… Mums!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.