Ostkaka med bacon

Frödinge ostkaka är en återkommande räddningslina här hemma och blir en snabb lunch när tiden är knapp. Framför allt när en hungrig nästan-tvååring vill ha mat på två röda sekunder. Idag fräste vi bacon, purjolök och tunna äppelskivor som serverades med ljummen ostkaka. På toppen hamnade lingonsylt. Tacksam lunch på fem minuter!

3 kommentarer

  1. Christina

    Ostkaka till lunch? Det hade jag aldrig kommit på. Låter farligt gott.

  2. Charlotte

    åååååhhhhh jag vill ha ostkaka!!!!!!! Kan någon skicka mig en Frödinge till USA? Eller tipa om hur jag gör min egen… Undrar om det finns löpe i affären här… och vad heter det på engelska?…. Hm

  3. Elin

    googla lite på recept för ostkaka som innehåller keso och mandel, eller på “småländsk ostkaka” så tror jag att du kan få till något som påminner om frödinges. vi åt faktiskt frödinge ostkaka senast igår där vi rörde ner passionsfrukt i grädden och serverade den med hallon från trädgården. Väldigt gott 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.