Auvignon

De sista två dagarna i Frankrike tillbringade vi i Auvignon. Hotellet De l’Horloge ligger mitt i stan så allt ligger bokstavligen runt hörnet. Det var lite huvudvärk med att parkera vid hotellet men annars var vårt boende helt ok.

Första kvällen hamnade vi på ett typiskt turisthål med medelmåttig mat som inte är värt att nämna. På söndagen hade vi en utmärkt trerätterslunch på det närliggande hotellet Hotel nu Palais des papes och deras restaurang Le Lubin som vi gärna rekommenderar. Här var förresten barnmenyn extra bra med kycklingfilé marinerad i allehanda gröna kryddor. Det doftade fantastiskt! Själv åt jag “shephards pie” med anka och en fin creme brulé med nypa lavendel i. Två klassiska rätter som modifierats till något ännu godare! Deras sallader vid bordet intill såg för övrigt helt fantastiska ut.

Det finns en hel del att hitta på i Auvignon och för matnörden rekommenderas ett besök på saluhallen Les Halles som även är öppen på söndagen. Om gatan var tom och ödslig utanför så var det mer än fullt och livligt inne i saluhallen!

Sista frukosten i Frankrike.

5 kommentarer

 1. Mamma Mat

  Åhhh, vad jag längtar till Frankrike. Jag lagade moules marinières med maken i lördags, då vår längtan blev för stor. Behövde lite känsla av sydligare breddgrader.

 2. Elin

  bli inte förvånad om det dyker upp ett inlägg om moules marinières längre fram 😎

 3. AF

  Det är så kul att läsa om inlägen från Frankrike & alla goda matupplevelser. Men en liten synpunkt bara: ska det inte vara Avignon, utan u?! 😉

 4. Mamma Mat

  Hej Elin!
  Kolla gärna in mitt franska recept på moules marinières och se om du gillar det?

 5. Lavendelkakor med citron » Tre tjejer i köket

  […] så har jag börjat uppskatta den mer och mer. I Frankrike så har jag ätit både kyckling och creme brulé smaksatt med dess blommor. Båda att rekommendera och här är en variant där småkakor är smaksatt med just lavendel. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.