Jens salamigryta

Långkok betyder inte med automatik att det är merjobb. Däremot att köket doftar gott i ett par timmar.

Salamigrytan som Jens Linder kokat ihop tillsammans med högrev, rödvin och fänkålsfrön är alldeles underbar och rekommenderas varmt som bjudmat i vintermörkret. Min gryta som jag har gjort i kväll fick lite småkorrigeringar utifrån vad som fanns hemma; blandade löksorter, kanske lite mindre vitlök men lite mer fänkålsfrön och så kalvfond istället för buljong. Resultatet blev väldigt bra och nästa gång så provar jag nog riktig fänkål istället för fänkålsfrön.

Egentligen så är långkok smart så här i småbarnstider. Om man förbereder receptet ovan med att skära grytbitar och blanda alla ingredienser när barnen sover på eftermiddagen så sköter sig grytan sig själv fram till middagstid. Jag måste nog investera i Jens nya kokbok Långkok när jag hinner!

5 kommentarer

 1. Anne

  Oh, den gjorde jag med häromkvällen, den blev himla god. 🙂

 2. lotta

  har just lånat långkok på biblioteket och funderar på att köpa mig ett alldeles eget ex. sak bara få D att bärja äta kladdig mat först… 🙂

 3. Elin

  faktiskt att detta gick hem även hos det lilla trotsmonstret här hemma, hon åt mer än vad hon brukar, vilket är ett högt betyg 🙂

 4. Karin

  Ja köp Jens bok, den är fantastisk!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.