Skön matlitteratur

Just nu ligger de här böckerna bredvid min säng. Jag läser kokböcker, och för all del mattidningar, som om det vore skönlitteratur. Bläddrar hit och dit i böckerna innan jag ska sova, funderar lite, tittar på bilder och letar inspiration. Jag följer sällan ett recept rakt av, men plockar glatt idéer från alla möjliga håll.

Skön matlitteratur

Sedan jag tog den här bilden har Allt Om Mats julnummer tillkommit i högen. Vi-butikernas kundtidning Salt & peppar är förresten en riktig bubblare; oftast intressanta intervjuer och reportage och en hel del lättsamma tips. Jag gillar den!

Erkänn nu att du också har kokböcker som sänglitteratur. Jag känner mig lite ensam i min dårskap. 🙄

19 kommentarer

 1. Maria

  Du är absolut inte ensam! På mitt sängbord (och på golvet nedanför) ligger en redig hög med mat- och inredningstidningar samt en och annan kokbok. 😎

 2. Karolina

  Jo då, många kokböcker och mattidningar vid sängen här också. 😀 Det gäller bara att inte vara hungrig när man lägger sig, blir så svårt att somna då när man läser alla goda recept.

 3. Ellinor

  Jag har också kokböcker och mattidningar bredvid sängen… och läser dem innan sängdags.

 4. kinna

  :roll:jag har en stor hög kokböcker och en lika stor hög skönlitteratur. önskar jag hade mer tid över att spendera i sängen.

 5. Elin

  vi har högläsning här hemma om kvällarna från nyinköpta kokböcker och jag hoppas verkligen att det är normalt! har också tänkt att blogga om Salt&peppars kundtidning, det är alltid flera saker i varje nummer som jag river ut och sparar 🙂

 6. Helena

  Underbart! Jag är bland likasinnade.

  Här hemma är det tvära kast; antingen bläddrar jag i en kokbok eller läser jag en deckare och är fast i en klurig mordgåta. 😉

 7. Mi

  Samma här: antingen kokböcker…eller deckare…eller Harry Potter (jo, jag är fast i det träsket också!:oops:)

 8. Helena

  Jag är precis likadan, skulle kunna stå en hel dag i bokaffären och bläddra. Finns så mycket gott man blir sugen på, sen kanske man inte lagar allt, men det är en annan sak…:roll:

 9. Angelica

  Hej! Jag har en undring som nån därute kanske kan svara på. Jag bor på Malta och lyckas bara få tag på torrjäst. Så jag undrar hur man omvandlar “vanlig” jäst i recept till torrjäst? Har ett starkt lussebullsbegär….. Tack!

 10. natz

  jag erkänner, jag läser också kokböcker och mattidningar som skönlitteratur. det är absolut inget att skämmas för 🙂

 11. Pia Salmiak

  Det svämmar över av kokböcker och mattidningar här hemma.. jag fick för mig att sortera dom ikväll (skulle hitta alla jul-relevanta).. och fick mig en liten tankeställare..

  Men oj vad jag älskar mattidningar och böcker..

 12. Emma

  Angelica: ungefär 15 gram torrjäst motsvarar 50gram färskjäst, torrjästen blandas med mjölet.

  On topic: jo jag har också kokböcker på sängbordet…..och vid soffbordet och köksbordet. älskar att bläddra i kokböcker.:smile:

 13. Caroline

  I´ll do have:wink:

 14. O.

  Börjar likna en självhjälpsblogg detta men ja, jag har också kokböcker på nattduksbordet. Står ironiskt nog en hel koloni matlitteratur rygg-till-rygg bredvid mina biblar. En kristen soppa…

 15. Helena

  Så härliga ni är! 😀 Jag misstänkte att det fanns fler sängläsare här och nu är det bekräftat!

 16. maria, lilla livet

  *viftar med handen* här finns en till kokbok-i-sängen-läsare!

 17. Lina

  Haha, jorå!
  Jag läser Vinterns söta som godnattlektyr… fast, den fungerar mer som “oj, vad sugen jag blev på tryffel, godis och choklad”-lektyr. :mrgreen:

 18. sanna

  Jag sällar mig stolt till gruppen! Dock gjordes en liten paus i början av min graviditet, fixade varken mat IRL eller på bild…. :mrgreen:

 19. Erika

  Här är en till!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.