Mer fikon åt folket

Gör som jag – passa på att njuta av färska fikon nu när det finns fina i butik!

Fikon + lufttorkad skinka = gott

Jag påminner om världens enklaste förrätt/drinktilltugg som Helena bloggat om tidigare: klyfta färska fikon, fäst lite lufttorkad skinka på och servera med balsamicocreme. Urgott!

8 kommentarer

 1. Erika

  Jag har alltid haft lite svårt för färska fikon, tycker konsistensen är lite läbbig. Men till min fråga, hur äter man dem? Med ska och allt? Eller som en apelsinklyfta?

  Bättre fråga och verka dum, än att förbli det!

 2. Erika

  Skal ska det naturligtvis stå, sorry!

 3. Maria

  Jag äter dem med skal och allt! Det gäller att hitta såna som är lagom mjuka. Jag har konsistensproblem med sånt som är lite dallrigt i konsistensen men fikon går bra.

 4. Elin

  Egentligen så gillade jag inte färska fikon från början men insåg att jag haft ganska dåliga erfarenheter med smaklösa och tråkiga här hemma. Minns att jag fick dem i Italien på en semester och blev helt såld, det smakade nämligen något helt annat… så det är skillnad på fikon och fikon också!

 5. Finna

  Oj vilket bra tips – måste testas snarast 😀

 6. Josef

  Om inte jag är helt fel ute så krävs det en syra för att få fram smaken i fikon. exempelvis balsamicocreme som maria här ovan gav förslag på. Annars kan exempelvis lime få fram smaken i fikonen. Kanske därför en del tycker att fikon är smaklösa???

 7. Malin

  Hej,
  älskar fikon – detta verkar ursmarrigt. Skulle dock behöva veta hur man gör balsamicocreme. tack på förhand. Önskar er alla en trevlig kväll. / Malin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.