Arla Kökets bästa

Arla Kökets Bästa

Ända sedan 60-talet har Arla producerat receptbroschyrer som delats ut i matbutiker. I Arlas nya kokbok “Arla Kökets bästa” finns de 76 mest populära recepten baserat på antal nedladdningar från nätet. En riktigt bra idé, tycker jag som säkert inte är den enda som samlat på mig de där broschyrerna, lagt dem på ett bra ställe och sedan glömt bort dem. Åtminstone innan sajten arla.se kom till världen.

Recepten i “Arla Kökets bästa” är enkla, men för den skull inte det minsta trista. Vad sägs om fänkålsgryta, kycklingpasta eller enbärslax med timjancreme? Rätter som man lagar både mitt i veckan och på helgen. Recepten är indelade efter ingredienser (kyckling, fisk, kött o s v) och det finns även avdelningar som “fredagsmys”, “söndagsmiddag” och “smått & gott”.

Citronkyckling med oliver

“Arla Kökets bästa” finns att köpa på Arlas hemsida för 79 kronor. Ett bra köp för den som vill ha inspiration till sin veckomatlagning och gillar Medelhavsinspirerad mat!

Focaccia med tomat och fetaost

Min enda betänklighet är särskrivningsfelet i bokens titel. Jag är dock en besvärlig språkpolis (inte utan egna fel, måste jag nog tillägga!) som hakar upp mig på saker som andra ser som petitesser. Och recepten är förstås inte mindre bra för att titeln ser lustig ut.

Samtliga bilder kommer från Arla!

7 kommentarer

 1. S

  Brukar också reta mig på särskrivningar men i detta fall kan man kanske tolka tilteln på två sätt, antingen Arlakökets bästa (då är titeln felskriven) eller Arla…(produkterna)…kökets bästa. En fundering bara……..
  /S

 2. Christina

  Betyder det här att jag kan slänga kassen med broschyrer? Den där som glider omkring i köket och, för att vara riktigt ärlig, aldrig öppnas förren det är dags att stoppa in en ny broschyr. Recepten ser alltid så trevliga ut i affären men efter det — jag glömmer bort dom. En bok kanske kan undrlätta.

 3. Helena

  -> S: Den tanken slog mig också; att titeln kunde vara Arla..paus… kökets bästa. Sedan såg jag att Arla själva skrivit Arlakökets bästa på hemsidan (indexsidan, långt ner till höger), så jag tror faktiskt på särskrivningsfel. 🙄
  -> Christina: Alla recept som ligger i din kasse finns så klart inte med i kokboken, men du kommer långt med den. Och kan komplettera med recept från arla.se.

 4. Oskar

  Uppen bar sär skrivning! 😉 Ett otyg!

 5. Noac

  apropå särskriving, detta finns att läsa om Helena här på sidan

  “Den feed back vi får från våra läsare ger mig ny energi och inspiration.” 😳

  Hmm, men Arlas särskrivning är ju i en helt annan klass då den säkert har gått i tryck i ett par tusen ex.

 6. Oskar

  Noac: Viss skillnad kanske. För övrigt bör man inleda meningar med versal, åtminstone om man tänker hacka på andra bloggares små stavfel. 😉

 7. Helena

  -> Noac: Du har helt rätt; jag har skrivit fel! Ordets engelska ursprung orsakade en tankevurpa, men jag borde ha vetat bättre. Tur att jag garderade mig med att jag inte är felfri… 🙄

  Förresten är det imponerande att du har sådan koll på vad som står i min presentation. 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.