Invigning på Caffè Ugo

Micke och Åsa som tidigare ägde Café Latte öppnar på måndag, 3/9, en ny italiensk espressobar på Scheelegatan 6. I torsdags var jag och Magnus på invigningsfesten på Caffè Ugo och efter att ha ätit några oliver och fått höra lite om utbudet tycker vi att det verkar mycket lovande.

På menyn finns bl a panini, foccacia och italienska bakverk och till lunch kommer det att serveras en pastarätt och två olika sallader. För kaffeälskarna lockar de, som enda café i Sverige, med det direktimporterade kaffemärket Elena från italienska San Remo; vedugnsrostade kaffebönor med en len och mjuk smak. Jag som inte dricker kaffe kommer helt säkert att prova mig igenom det stora juicesortimentet som omväxling till Earl Grey-teet.

Öppettiderna blir 8-18 (förutom första dagen då de öppnar framåt förmiddagen) och med tanke på att vi bor nära och att jag ska jobba hemifrån under hösten, kommer jag nog att hinna äta mig igenom menyn på väldigt kort tid.

På invigningsfesten i torsdags bjöds det på lite plockmat: tomat & mozarella, oliver, kronärtskockor och salami. Och om de där fantasiska kronärtskockorna bara ingår i en av rätterna på menyn blir jag lycklig.

Invigning på Café UGO

Invigning på Café UGO

Invigning på Café UGO

Invigning på Café UGO

Caffè Ugo ligger på Scheelegatan 6 på Kungsholmen. Närmsta t-bana är Rådhuset (blå linje), men du kan även åka hit med buss nr 3, 40, 62 och 69.

7 kommentarer

 1. Elin

  Är det i Alfons gamla lokaler? Och så undrar jag om Magnus drack kaffet och vad han tyckte om det 😛

 2. magnus

  Japp, det är Alfons gamla lokaler, vilket man knappt kunde tro för renoveringen har gjort underverk och den tidigare trånga känslan är borta. Det är nu istället ljust och smakfullt rent. Jag drack en dubbel espresso gjord på Elena (nästan bara arabica) och den var otroligt mild och god. Jag är absolut ingen expert men min högst subjektiva upplevelse är att smakerna kommer fram bättre just tack vare att den är så mild. Kanske inte det ultimata valet att göra en café latte på men de har ju andra märken som Monteriva som är bättre lämpade för det. Kort och gott, gå och testa Sverige-nyheten Elena hos Ugo.

 3. Maria

  Åt frulle där imorse, såå gott! :mrgreen:

 4. Helena

  -> Maria: Jaha… ni var nog där en timme före oss idag… 😛

 5. Maria

  Helena: Vi får ta en frukostdejt där någon helg! 🙂

 6. Caffè Ugo » Tre tjejer i köket

  […] september öppnade Caffè Ugo och nu när det har gått några månader och jag har hunnit prova det mesta på menyn skulle jag […]

 7. Vinn frukost för två på Caffè Ugo » Tre tjejer i köket

  […] Caffè Ugo importerar eget kaffe från Italien. Från vilken stad? […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.